24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΥΠΑΜ: Δεν έχει υπάρξει νέο περιστατικό θερμοπληξίας με νεοσύλλεκτο του ΚΕΝ Πάφου

Δεν έχει υπάρξει νέο περιστατικό θερμοπληξίας με νεοσύλλεκτο, όπως αναφέρεται σε απογευματινά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο σημειώνει ότι “ούτε και ο στρατιώτης μεταφέρθηκε ποτέ στο στρατιωτικό νοσοκομείο BMH” στη Λευκωσία.

Με βάση επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΦ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΑΜ, χθες 12  Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες και μετά τις διαγωνιστικές εξετάσεις υποψηφίων Ειδικών Δυνάμεων (ΟΥΚ) στη Λεμεσό, νεοσύλλεκτος του ΚΕΝ Πάφου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι τα συμπτώματα οφείλονταν σε ήπια εξάντληση και αφυδάτωση, προστίθεται.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης ότι ο πατέρας του στρατιώτη ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το συμβάν.
Η κατάσταση του εθνοφρουρού, με βάση την ενημέρωση των γιατρών, κρίνεται πολύ καλή και αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο, καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Νωρίτερα, ο πατέρας του νεοσύλλεκτου, Μάριος Αντωνίου, είχε δηλώσει από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ότι είχε ενημερωθεί άμεσα από τους υπεύθυνους αξιωματικούς για το περιστατικό, “οι οποίοι μου έκαναν 25 τηλεφωνικές κλήσεις”.

Ωστόσο, υποστήριξε, πως υπήρξε σύγχυση, αφού σήμερα το πρωί τον ενημέρωσαν πως ο γιος του είχε επιστρέψει στο ΚΕΝ Πάφου και ακολούθως το μεσημέρι ότι μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Λευκωσίας για επαναξιολόγηση, ενώ στην πραγματικότητα, όπως είπε, νοσηλευόταν ακόμη στο νοσοκομείο Λεμεσού.

“Θέλω να εκφράσω την αγωνία των γονιών, αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά”, είπε και σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και συντονισμός.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως ο γιος του είναι καλά στην υγεία του.

ΥΠΑΜ: Ο πατέρας ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή


Το Υπουργείο Άμυνας με νέα του ανακοίνωση διευκρινίζει και υπογραμμίζει κατά τρόπο κατηγορηματικό ότι ο πατέρας του νεοσύλλεκτου, που είχε υποστεί ήπια εξάντληση και αφυδάτωση ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή από τον Διοικητή του ΚΕΝ για το περιστατικό και την κατάσταση υγείας του νεοσύλλεκτου.

“Ο Διοικητής του ΚΕΝ είχε χθες και σήμερα επανειλημμένα επικοινωνία με τον πατέρα, όπως επίσης και ο γιατρός του ΚΕΝ Πάφου”, αναφέρει το Υπουργείο σε σχέση με προηγούμενη του ανακοίνωση και αναφορικά με τους ισχυρισμούς του πατέρα ότι δεν ενημερώθηκε για την κατάσταση του υιού του.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ