22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Τσάμπιονς Λιγκ: Η τελική αναμέτρηση μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης

Ο δρόμος για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ φτάνει στο τέλος του, αφού απομένει ένα τελευταίο παιχνίδι. Και όσο η μεγάλη βραδιά του τελικού της 26ης Μαΐου πλησιάζει, τόσο η αγωνία για το ποια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Κίεβο κορυφώνεται.

Το ζευγάρι που θα πρωταγωνιστήσει στον αγώνα ο οποίος θα ρίξει την αυλαία της φετινής κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι από εκείνα που κανείς δεν περίμενε.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ και η Ρεάλ του Ζινεντίν Ζιντάν είναι οι δύο ομάδες που κατάφεραν να υπερισχύσουν των σημαντικών αντιπάλων τους στη φάση των ομίλων, αλλά και στους ημιτελικούς, δίνοντας, για τις 26 Μαΐου, το δεύτερο μεταξύ τους ραντεβού σε τελικό στην ιστορία του θεσμού. Τριάντα επτά χρόνια πριν, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Παρίσι, από όπου νικήτρια είχε φύγει η Λίβερπουλ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η φετινή συμμετοχή της Λίβερπουλ στον τελικό θα είναι η όγδοη στην ιστορία της, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να κατακτήσει το έκτο της τρόπαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τελευταία της στέψη έγινε δεκατρία χρόνια πριν, στην Κωνσταντινούπολη, όταν είχε νικήσει στα πέναλτι τη Μίλαν.

Το ζευγάρι του φετινού τελικού έχει συναντηθεί ακόμα πέντε φορές σε ευρωπαϊκό έδαφος, από τις οποίες η Ρεάλ έχει σημειώσει δυο νίκες, ενώ η Λίβερπουλ τρεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, πρώτη στην κατάταξη των συλλόγων με δεκαπέντε συμμετοχές σε τελικούς του κορυφαίου ευρωπαϊκού θεσμού και δώδεκα τίτλους, θα προσπαθήσει να αναδειχθεί «Βασίλισσα της Ευρώπης» για τρίτη διαδοχική φορά και να κατακτήσει τον δέκατο τρίτο τίτλο της. Από την άλλη μεριά, η Λίβερπουλ με επτά συμμετοχές σε τελικούς και πέντε τίτλους βρίσκεται 24η στην κατάταξη και θεωρείται το αουτσάιντερ του τελικού.

Για τους Ισπανούς του Ζιντάν, η πρόκριση στον τελικό δεν αποτέλεσε έκπληξη αφού κατάφεραν να υπερισχύσουν έναντι της Παρί Σεν Ζερμέν, της Γιουβέντους και της Μπάγιερν, η οποία ήταν ένα από τα φαβορί για τον τελικό.

Αντίθετα, η πορεία που είχε να διανύσει η Λίβερπουλ ήταν αρκετά δύσκολη. Όμως, έπειτα από επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα προκρίθηκε στους ημιτελικούς με τα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Τελικά, η Λίβερπουλ του Κλοπ με το τρίδυμο φωτιά Μανέ, Σαλάχ και Φιρμίνο στην επίθεση, κατάφερε να αποκλείσει κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως την Πόρτο, την Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα και την αήττητη μέχρι τότε στην έδρα της, Ρόμα του Κώστα Μανωλά.

Δίκαια, λοιπόν, η Λίβερπουλ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κιέβου προκειμένου να έχει την ευκαιρία να σηκώσει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μάλιστα, οι Μανέ και Βαϊνάλντουμ, σκοράροντας στον τελευταίο αγώνα με τη Ρόμα, οδήγησαν την ομάδα τους σε μία ακόμα διάκριση· εκείνη των περισσότερων γκολ σε μια σεζόν (46) σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε από το 1999 η Μπαρτσελόνα με 45.

Οι δύο ομάδες θα κονταροχτυπηθούν στις 26 Μαΐου στο Κίεβο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να έχει κληρωθεί τυπικά γηπεδούχος. Η ομάδα των Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά, Μόντριτς, Κρόος και Μαρσέλο θα προσπαθήσει να πάρει τη ρεβάνς για τον τελικό του Παρισιού το 1981 και να υπερασπιστεί τον τίτλο της «Βασίλισσας της Ευρώπης» κατακτώντας το 13ο ευρωπαϊκό της τρόπαιο.

Για τη Λίβερπουλ, το στοίχημα της κατάκτησης ενός ακόμα ευρωπαϊκού τίτλου θα είναι ακόμα πιο δύσκολο, όμως, φαίνεται πως τα μάτια του Γιούργκεν Κλοπ δεν βλέπουν τίποτε άλλο από τη νίκη. Αυτή θα είναι και μια ευκαιρία για τους «κόκκινους» να ανέβουν στην τρίτη θέση της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα τρόπαια, μετά τις Ρεάλ και Μίλαν, που έχουν δώδεκα και επτά αντίστοιχα, αφήνοντας πίσω Μπάγιερν και Μπαρτσελόνα με πέντε η καθεμιά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ