16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ: Δεν φαντάζεστε τι βρήκε νεαρή στο σπίτι της στην Πάφο – Δείτε φωτογραφία

Ένα κυπριακό σκορπιό βρήκε προς έκπληξη της νεαρή από την Πάφο και αισθανόμενη περίεργα αλλά και περιέργεια δημοσίευσε τη φωτογραφία που έβγαλε στο διαδίκτυο ρωτώντας να μάθει τι ακριβώς είναι.

Αμέσως αρκετοί φίλοι και γνωστοί σχολίασαν τη φωτογραφία και ανέφεραν πως πρόκειται για την κυπριακό σκορπιό ο οποίος μόνο και μόνο που τον βλέπεις σου δημιουργεί συναισθήματα φόβου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιστημονικά αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται αυτόχθονα και ενδημικό σκορπιό της Κύπρου, ο οποίος ονομάζεται Mesobuthus Cyprius και ανήκει στην οικογένεια των Buthidae και το ευρύτερο είδος Mesobuthus Gibbosus anatolicus.

Η διάκρισή του από το τελευταίο είδος πραγματοποιήθηκε το 2000, μετά από αναλύσεις DNA και ειδικότερα μέσω της μοριακής φυλογενετικής, και έκτοτε έχει λάβει ξεχωριστή ονομασία από την επιστημονική κοινότητα.

Ο σκορπιός αυτός έχει ξανθοκάστανο χρώμα, το οποίο μπορεί να θεωρηθεί και ως κόκκινο, κυρίως αν παρατηρηθεί από απόσταση. Το μέγεθός του κυμαίνεται από 3 μέχρι 19 εκατοστά, έχει τέσσερα ζεύγη ποδιών, μεγάλη ουρά με έξι κόμβους, όπου ο τελευταίος καταλήγει σε ένα καμπυλωτό κεντρί που εκρέει δηλητήριο. Οι δύο ισχυρές του δαγκάνες βρίσκονται στο μπροστινό μέρος σε μπράτσα. Έχει, επίσης, δύο μικρά μάτια και άλλα 3-5 μικρότερα

Να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος σκορπιός βρέθηκε σε σπίτι στην Τάλα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ