19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες αεροσκάφους της Fly Dubai που συνετρίβη κατά την προσγείωσή του στη Ρωσία

Αεροσκάφος, τύπου Boeing 737, της αεροπορικής εταιρείας Fly Dubai, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη, στις 02:30 ώρα Κύπρου περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don .

`Ολοι οι επιβαίνοντες της αεροπορικής πτήσης με κωδικό FZ981 πρέπει να θεωρούνται νεκροί ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι.

“Δυστυχώς είναι όλοι νεκροί”, δήλωσε ο Βίκτορ Γιανουτσένκο, αξιωματούχος του ρωσικού Υπουργείου εκτάκτων αναγκών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ανάμεσα στους 55 επιβαίνοντες και τα έξι μέλη του πληρώματος που σκοτώθηκαν, πηγές αναφέρουν ότι βρίσκονταν τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροσκάφος συνετρίβη με την επαφή του με το έδαφος, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή ερευνών στο πρακτορείο Tass.

`Οπως δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 ο κυβερνήτης του Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεβ οι αεροδιάδρομοι στο αεροδρόμιο είχαν ανασκευαστεί τον περασμένο χρόνο, σημειώνοντας πως βρίσκονταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των αστυνομικών δυνάμεων, οι κακές καιρικές συνθήκες και οι κακοί χειρισμοί του πληρώματος είναι ανάμεσα στις πιθανές αιτίες της συντριβής. Ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος του υπουργείου εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας, Ιγκόρ Οντέρ, δήλωσε ότι οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν κάτοικοι του Ροστόφ, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονταν και τέσσερις ξένοι υπήκοοι.

Τα αεροσκάφη με προορισμό το αεροδρόμιο στέλνονται σε άλλα αεροδρόμια, μετά το δυστύχημα, ανέφερε το Yπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας.

Η αεροπορική εταιρεία Fly Dubai, με ανάρτηση της στο Facebook, ανέφερε πως ερευνά το περιστατικό και θα δώσει στη δημοσιότητα επιπλέον πληροφορίες.

Κύπριος ο πιλότος του αεροσκάφους της flydubai που συνετρίβη στη Ρωσία 

sokratous6708


Κυπριακής καταγωγής είναι ο πιλότος του αεροσκάφους της εταιρείας flydubai, που κατέπεσε τα ξημερώματα στη Ρωσία.

`Oπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρωσία, Γιώργος Κασουλίδης, πρόκειται για τον Άριστο Σωκράτους από τη Λεμεσό.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι ο Σωκράτους ήταν ο πιλότος του Boeing 737-800 που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας και συνετρίβη, περίπου στις 02:30 ώρα Κύπρου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Ήταν μέλος του 7 μ ε λ ο ύ ς πληρώματος του αεροπλάνου.

Το ρωσικό Υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών έχει δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τα ονόματα των επιβαινόντων και του πληρώματος. Όλοι σκοτώθηκαν κατά το δυστύχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ