17.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Το PafosPress.com μπήκε στο Πράσινο Σημείο- Τι πρέπει να γνωρίζετε; (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Άρχισε από την περασμένη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και επίσημα τη λειτουργία του το Πράσινο Σημείο Πάφου το οποίο βρίσκεται σε περιοχή του Μουττάλου, πλησίον και αριστερά του δρόμου που οδηγεί από την Τουρκοκυπριακή συνοικία στην περιοχή Διπλαρκάτζια.

Στο σημείο ήδη ξεκίνησε η συγκομιδή των υλικών και τόσο τα συνεργία του Δήμου όσο και οι πολίτες άρχισαν δειλά δειλά να παίρνουν τα υλικά και τα αντικείμενά τους που δεν χρειάζονται.

Το PafosPress.com σήμερα βρέθηκε στο Πράσινο Σημείο και με την ευκαιρία μοιράζεται μαζί σας χρήσιμες πληροφορίες που είναι απαραίτητες οι πολίτες να γνωρίζουν για την ομαλή λειτουργία και του χώρου αλλά και την καθαριότητα της πόλης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι ώρες λειτουργεί;

Το πράσινο σημείο θα λειτουργεί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 7.00 το πρωί, έως τις 4.00 το απόγευμα και το Σάββατο από τις 7.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι.

Ποια υλικά μπορούμε να πάρουμε στο Π.Σ. Πάφου;

Ο χώρος δέχεται τα εξής υλικά: Αλουμίνιο, άχρηστα αντικείμενα, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ξύλο, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πλαστικά αντικείμενα, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και D.I.Y.

Υπάρχει πρόστιμο αν πετάξουμε τα άχρηστά μας σε κοινόχρηστους ή άλλους χώρους;

Πολλές φορές κινούμενοι μέσα στην πόλη διαπιστώσαμε ότι αρκετοί συνδημότες μας έβαζαν στα πεζοδρόμια έξω από τα σπίτια τους ότι άχρηστο μπορεί κανείς να φανταστεί. Παλιές τηλεοράσεις, κρεβάτια, καναπέδες και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί πρέπει πλέον (στη βάση και της πιο πάνω λίστα υλικών) να μεταφέρεται στο Π.Σ.

Το πρόστιμο για όσους δεν συμμορφώνονται ανέρχεται στα €85. 

Εγκαίνια την άλλη εβδομάδα

Τα εγκαίνια του Πράσινου Σημείου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στις 6.30 μ.μ., από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από το Πράσινο Σημείο Πάφου:

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ