16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το International School of Paphos γιορτάζει τα 30χρονά του με μοναδικές εκδηλώσεις Πολιτισμού [φωτογραφίες]

2ο Κινεζικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κύπρου 

The International School of Paphos (ISOP), το οποίο και φιλοξενεί μαθητές από 40 διαφορετικές χώρες του κόσμου, αγκαλιάζει με σεβασμό όλες τις κουλτούρες και υποστηρίζει δραστηριότητες και συνέργειες πολιτισμού που ενώνουν τα έθνη. Μέσα από τον πολιτισμό μαθαίνουμε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο με τέτοιο τρόπο που τα σύνορα εξαφανίζονται μέσα από την ομορφιά της τέχνης και της ανθρώπινης ψυχής.

Είχαμε την τιμή να είμαστε ανάμεσα στους υποστηρικτές του 2ου Κινεζικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Κύπουρ το οποίο διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Κίνας στην Κύπρο με αρωγούς τους Τhe China International Investors Association, Τhe Confucius Institute at the University of Cyprus και τον Δήμο Λεμεσού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η τελετή έναρξης είχε ως οικοδέσποινα την Marketing Executive, Κα. Πάολα Χατζηλαμπρή η οποία τόνισε κατά τη διάρκεια της όμορφης καλλιτεχνικής βραδιάς, τις ομοιότητες ανάμεσα στον Ελληνικό και Κινέζικο πολιτισμό. Ο Πρέσβης της Κίνας κύριος Huang Xingyuan, είπε: “Η Κύπρος είναι πολύ στενός μας φίλος για αυτό και ήδη έχει μεγάλη επίδραση και συνεισφορά στο μεγάλο έργο της Κίνας που φέρει το όνομα ‘One Belt and One Road’(Μια Ζώνη και Ένας Δρόμος).

Την βραδιά«έντυσαν» μουσικά παραδοσιακά όργανα και ήχοι από την όμορφη πόλη της Σιαν, χορευτικά σύνολα και επικίνδυνα ακροβατικά. Στο τέλος της εκδήλωσης οι καλεσμένοι απόλαυσαν παραδοσιακά κινέζικα εδέσματα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Δημόσιου Κήπου Λεμεσού.

Theatrum Vitae – Τελετή Έναρξης

Η Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου ήταν μια μοναδική βραδιά για το International School of Paphos. Το σχολείο επιλέγηκε να συμμετέχει στην τελετή έναρξης της ρωσικής πολιτιστικής πλατφόρμας “Theatrum Vitae” η οποία και θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούλη του 2019 το μεγαλεπήβολο έργο “The Paths of Aphrodite” που θα λάβει χώρα στην Πέτρα του Ρωμιού. Η τελετή έναρξης έγινε στην Παλάιπαφο, στο Ιερό της Αφροδίτης στα Κούκλια. Οι εφτά πανέμορφες μαθήτριες του σχολείου συμμετείχαν ως Νύμφες της αρχαιότητας που συνόδεψαν με μια πανέμορφη χορογραφία την θεά Αφροδίτη την οποία και υποδύθηκε η κα. Πάολα Χατζηλαμπρή. Ο μονόλογος της Αφροδίτης από τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη σε δύο γλώσσες (ελληνικά και αγγλικά) άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο βιολιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών κος. Αλέξανδρος Χαλάψης συνόδευε την κα. Χατζηλαμπρή κατά τη διάρκεια του μονολόγου ενώ η συμφωνική ορχήστρα, οι χορευτές από το Λονδίνο και το πιάνο με ουρά έδωσαν μια μαγική νότα επιπέδου στο καλλιτεχνικό αυτό γεγονός. Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαμπιαούρης δήλωσε πως ανυπομονεί να δει το τελικό προϊόν αυτής της όμορφης προσπάθειας τον Ιούλη. Με το πέρας της εκδήλωσης μια πρωτότυπη δεξίωση ακολούθησε με σόου από χορευτές αλλά και φώτα λέιζερ.

Το ISOP πραγματικά δηλώνει περήφανο που συμμετέχει σε ένα τόσο φανταστικό πολιτιστικό γεγονός.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ