22.9 C
Paphos
Thursday, May 9, 2024

Το International School και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε χθες 9.1.2019 στην Νέα Σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου το σεμινάριο θεάτρου για εκπαιδευτικούς υπό τις οδηγίες του βραβευμένου σκηνοθέτη κ. Πάρι Ερωτοκρίτου. Οι 50 και πλέον «γενναίοι» εκπαιδευτικοί που ανέλαβαν για φέτος να ανεβάσουν την μαθητική θεατρική παράσταση του σχολείου τους στα πλαίσια των 30ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου.

Το International School of Paphos που πήρε πέρυσι το πρώτο βραβείο στους μαθητικούς αυτούς θεατρικούς αγώνες με το έργο «Παιδιά ενός Κατώτερου Θεού» λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από την κριτική επιτροπή των αγώνων, εκπροσωπήθηκε από την κα. Πάολα Χατζηλαμπρή η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε «Είναι πολύ χρήσιμα αυτά τα σεμινάρια θεάτρου και ειδικά όταν έχεις να μάθεις πράγματα από τόσο αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Πάρις Ερωτοκρίτου. Ήταν πολύ άμεσος, ειλικρινής και έθεσε όσο πιο απλά τα δεδομένα για να τα κατανοήσουν οι συνάδελφοι καθηγητές. Βλέπετε, οι ηθοποιοί και οι σκηνοθέτες λειτουργούμε με τις αισθήσεις, το ένστικτο, τη γνώση για να φτάσουμε τον ρόλο εκεί που θέλουμε. Ένας καθηγητής που αγαπά ναι μεν το θέατρο αλλά δεν έχει παίξει θέατρο μπορεί να κατέχει την θεωρία, την ιδέα και να έχει την εικόνα αλλά να μην μπορεί να φτάσει στην ουσία. Για αυτό λοιπόν και συγχαίρω τον ΘΟΚ που κάθε χρόνο βοηθά τους εκπαιδευτικούς να κερδίσουν κάτι περισσότερο για να το μεταφέρουν στους μαθητές τους. Στο τέλος της ημέρας το να έχουν θεατρική παιδεία τα παιδιά μας είναι το σημαντικότερο!».

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου τόνισε ότι ακόμα και ο πιο άσχετος μαθητής που δεν έχει πάει ποτέ του θέατρο μπορεί να ανέβει στη σκηνή και να αποδειχθεί πραγματικό διαμάντι. «Οφείλουμε να ακούσουμε και να αφουγραστούμε τα νέα παιδιά και τα ταλέντα τους. Το θέατρο είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση με την αποτυχία. Για αυτό και όταν πετυχαίνουμε το στόχο μας νιώθουμε λες και έχουμε ανέβει στην κορυφή του κόσμου. Δώστε ευκαιρίες στα παιδιά να κάνουν θέατρο και μετατρέψτε το κάθε τι ασήμαντο σε σημαντικό».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Να αναφέρουμε ότι οι Παγκύπριοι Σχολικοί Αγώνες Θεάτρου γίνονται κάθε χρόνο περί τα τέλη Φεβρουαρίου και διαρκούν για 4 εβδομάδες. Τα σχολεία έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε δύο κατηγορίες, στο σύγχρονο ή στο αρχαίο δράμα.

Το International School of Paphos διαγωνίζεται φέτος στην κατηγορία του αρχαίου δράματος με το έργο «Τρωάδες» του Ευριπίδη. Την σκηνοθεσία υπογράφει η κα. Πάολα Χατζηλαμπρή, την κινησιολογία η κα. Στέφανη Μαυροκορδάτου, τα σκηνικά η κα. Αντιγόνη Αυξεντίου και την μουσική η Δρ. Γκαλίνα Ντίμοβα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλές επιτυχίες!

Ας συνεχίσει η Πάφος να παράγει θέατρο και πολιτισμό!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ