18.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Το Collapse ταξιδεύει στην Πάφο! Ένα κονσέρτο διαφορετικό από τα άλλα

Το Collapse είναι ένα εικαστικό κονσέρτο που αποπειράται τη συνύπαρξη μιας προβολής ενός συνδιασμού video art και animation με τη ζωντανή ερμηνεία κλασικής μουσικής. Το Trio Dell’Arte, ένα σχήμα μουσικής δωματίου, συνεργάζεται με τους Κύπριους video artists Νικόλα Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαϊδου και τον animator Χαράλαμπο Μαργαρίτη με σκοπό να δημιουργήσουν μια καινοτόμο πρόταση καλλιτεχνικής έκφρασης η οποία βασίζεται στην ισορροπία ανάμεσα σε ήχο και εικόνα.

Ο εμπλουτισμός του χώρου του κονσέρτου με προβολές εικόνων που καλούνται να συνοδεύσουν και να συνομιλήσουν με τη μουσική, σκοπό έχει να προσφέρει στους θεατές μια έντονη ερμηνεία των μουσικών συνθέσεων η οποία κινείται σε δύο επίπεδα. Αυτό το εγχείρημα έχει ως στόχο να γίνει μια μεστή εμπειρία για το θεατή.

Δεν πρόκειται για μια περιγραφή ή μια εικονογράφηση των μουσικών έργων, αλλά για μια απόδοση στιγμιαίων εντυπώσεων σε μουσική και εικόνα οι οποίες συναντιούνται σε ένα μοναδικό αλλά συνάμα άπειρο παρόν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Collapse θα παρουσιαστεi στην

Πάφο 23/04/2016 στο The PLACE (δίπλα απο το μαγαζί Next)

και στην Λεμεσό 25/04/2015 στο Θέατρο ΕΝΑ 

Το Trio Dell’Arte δημιουργήθηκε το 2009 και, μετά το ντεμπούτο του στο Παρίσι, συνέχισε τις εμφανίσεις του στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κύπρο, πάντα λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Οι τρεις μουσικοί του κλασικού αυτού σχήματος είναι ο Frederic Dupuisστο βιολοντσέλο, ο οποίος είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας του Παρισιού από το 1991, ηEmilie Moutin στο πιάνο, που σπούδασε στο Κονσερβατόριο της Λυών και του Παρισιού και ο Χρυσόστομος Νεοφύτου στο βιολί, που σπούδασε στο Παρίσι και το 2011 αποφοίτησε από το πρόγραμμα Master of Arts and Performance στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ