21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το Alexander College οργανώνει διάλεξη και βιωματικό εργαστήρι PIN #prevention  #intervention: “Πάρε την τύχη στα χέρια σου”

Στις 07 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 06:30μμ το Alexander College οργανώνει διάλεξη και βιωματικό εργαστήρι στην αίθουσα τελετών του Κολεγίου στη Λάρνακα, με θέμα «Πάρε την τύχη στα χέρια σου – Create Before Regret». Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει και εκπαιδεύσει νέους για τους κινδύνους από την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Τελικός σκοπός του Προγράμματος είναι να συμβάλει μέσω της κατάλληλης παροχής και διάδοσης γνώσεων στον περιορισμό φαινομένων εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια, καθιστώντας τους συμμετέχοντες σε πομπούς πρόληψης. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, ένα ποσοστό ανάμεσα σε 7,2% και 13.3% νέων, περιλαμβανομένων φοιτητών μπορεί να υπαχθεί στα διαγνωστικά κριτήρια του διαταραγμένου/παθολογικού στοιχηματισμού ο οποίος αποτελεί  επικίνδυνη μορφή εξάρτησης.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος, PIN #prevention #intervention, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων. Στο σχετικό διαγωνισμό η πρόταση δράσεων του Alexander College, ανάμεσα σε άλλα Πανεπιστήμια και Σχολές, αξιολογήθηκε πρώτη με τελική βαθμολογία 97.5/100.

Η ομάδα υλοποίησης αποτελείται από τον Δρ Νίκο Καρφάκη, Δρ Παυλίνα Αντωνίου, Πετρούλα Χατζηφώτη, Παναγιώτη Ηλία, Χρύσω Τζιαμπάζη, Ευάγγελο Ευαγγέλου, Γιώργο Παντελίδη, με τον συντονισμό του Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Alexander Κώστα Χριστοδουλίδη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Υποστηρικτές του προγράμματος «Πάρε την τύχη στα χέρια σου – CreateBeforeRegret» είναι η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Α. Βύρας και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων.

Το πρόγραμμα «Πάρε την τύχη στα χέρια σου – Create Before Regret» θα παρουσιαστεί επίσης σε μαθητές των Λυκείων Αγίου Γεωργίου Λάρνακας και του Λυκείου Λιβαδιών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ