22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το 2ο Blue Café καθάρισε τη θαλάσσια περιοχή στην Κισσόνεργα 

Την θαλάσσια περιοχή των Ποτίμων στην Κισσόνεργα καθάρισαν οι εμπλεκόμενοι στο 2ο Blue Café στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου ΜΕΛΤΕΜΙ, ενώ παρόμοιες δράσεις διεξάγονται στην Βουλγαρία, την Χίο και την Αλβανία σύμφωνα με την Ξένια Λοιζίδου, ακτομηχανικό και Πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ που υλοποιεί το Blue Café στην Κύπρο.

Η κ. Λοιζίδου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως στο Blue Café συμμετέχουν επιλεγμένοι κοινωνικοί εταίροι από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Θαλασσίων Αθλημάτων το κοινοτικό συμβούλιο Κισσόνεργας, εκπρόσωποι του Τμήματος Αλιείας, την Επαρχιακή Διοίκηση και από τα καταδυτικά κέντρα.

Στόχος, είπε, είναι όπως μέσα από μια δομημένη διαδραστική διαδικασία να μπορέσει ο κάθε κοινωνικός εταίρος να καταθέσει τα κενά, τις ανάγκες και τις εισηγήσεις που έχει για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ρύπανσης της θάλασσας από τα σκουπίδια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κάθε κοινωνικός εταίρος και ο κάθε άνθρωπος που εργάζεται στην θάλασσα, ανέφερε, ξέρει τα προβλήματα και έχει εισηγήσεις για την λύση τους που είναι εφαρμόσιμες και άμεσες.

Όλες οι εισηγήσεις θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν το πρώτο εργαλείο πολιτικής της ΕΕ για εφαρμοσμένες λύσεις για το πρόβλημα της αντιμετώπισης των σκουπιδιών της θάλασσας, πρόσθεσε.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της κοινότητας Κισσόνεργας, Γιώργος Στυλιανού ανέφερε πως η κοινοτική αρχή Κισσόνεργας πάντοτε στηρίζει οποιεσδήποτε δράσεις γίνονται για την βελτίωση του περιβάλλοντος σε ότι αφορά τα απορρίμματα παντός είδους.

Θεωρούμε, είπε, ότι τα σκουπίδια της θάλασσας είναι ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να χειριστούμε όλοι οι φορείς από κοινού.

Αυτή η δράση που γίνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών ΑΚΤΗ την χαιρετίζουμε και προσβλέπουμε ότι θα αποδώσει και θα δημιουργήσει την εγρήγορση που είναι πολύ σημαντική, κατέληξε ο κοινοτάρχης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ