19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Το ύστατο χαίρε είπαν συγγενείς και φίλοι στον Γιώργο Παπαδόπουλο

Το ύστατο χαίρε είπαν συγγενείς και φίλοι σήμερα στον ιατρό Γιώργο Παπαδόπουλο, πρώην βουλευτή ΔΗΣΥ Πάφου, που απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών. 


Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλο στην Πάφο, προϊσταμένου του Πατήρ Στυλιανού Σοφοκλέους.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την προσφορά του Γιώργου Παπαδόπουλου εξήρε σε ομιλία του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Ναπολέων Χριστοφή, συναγωνιστής του εκλιπόντος και ο εγγονός του Γιώργος Δημητριάδης.

Ο εγγονός του, Γιώργος Δημητριάδης, ανέφερε πως σήμερα αποχαιρέτησε τον άνθρωπο που αγάπησε περισσότερο σ’ αυτόν τον κόσμο, τον άνθρωπο που ήταν το καμάρι και ο στυλοβάτης της οικογένειας. Μας έμαθες, είπε, τι πραγματικά σημαίνει να είμαστε οικογένεια αγαπημένη και δεμένη και στα καλά και στα δύσκολα.

Ο συναγωνιστής του Ναπολέων Χριστοφή από τη Νατά, αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό γεγονός που άφησε ανεξίτηλοσημάδια στον ψυχικό του κόσμο, όπως είπε,  όταν είχε φιλοξενηθεί για μια εβδομάδα τον Οκτώβριο του 1958 στην κλινική του Γιώργου Παπαδόπουλου, τότε που τον καταζητούσαν οι Άγγλοι.

Η κλινική είχε περικυκλωθεί, αφού ο ίδιος – όπως εξιστόρησε- ήταν αντάρτης στο βουνό εναντίον των Άγγλων και καταζητούμενος. Ο ιατρός Γιώργος Παπαδόπουλος έκανε την προσευχή του και για να σώσει τον Ναπολέων φρόντισε να φανεί ότι είχε φυματίωση. Έτσι και σώθηκε.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος σε πολλούς συνδέσμους και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων Πρόεδρος Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων,πρόεδρος Κυνηγετικού Συνδέσμου, Γραμματέας Λέσχης «Ευσέβειας» και σε αθλητικούς συλλόγους. Υπήρξε Στρατιωτικός Ιατρός (Λοχαγός) στην Εθνική Φρουρά 1964-1975, Ιατρός στις μάχες της Μασούρας, Ιδρυτικό  μέλος ΔΗ.ΣΥ. 1976, Βουλευτής Πάφου 1981 – 1991, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και μέλος σε άλλες επιτροπές της Βουλής.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ