17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το πρώτο φυσικό snorkeling Park της Κύπρου βρίσκεται στην Πάφο! Πού είναι;

Φυσικό snorkeling Park στα “Μπάνια” στην  Πάφο.
Το  πρώτο στην Κύπρο. Προστασία του θαλάσσιου φυσικού πλούτου για αναβάθμιση της εμπειρίας ελευθέρας κατάδυσης.

 

Πλήρως ικανοποιημένη  η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και οι τουριστικοί φορείς της Πάφου αφού μετά από πολύμηνες προσπάθειες και συλλογική προσπάθεια έχει επιτευχθεί να κηρυχθεί η θαλάσσια περιοχή λουομένων “Τα Μπάνια” στην κ. Πάφο  ως προστατευόμενης και η τοποθεσία ως το πρώτο Φυσικό Snorkeling Park (πάρκο ελευθέρας κατάδυσης) στην Κύπρο.

Οι προσπάθειες της Ε.Τ.Α.Π, είχαν αγκαλιαστεί από την πρώτη στιγμή από τον Δήμο Πάφου, το ΤΑΘΕ και τους διάφορους φορείς ενώ όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στην προστασία της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος.  Η έκδοση του σχετικού διατάγματος πρόσφατα από τον αρμόδιο Υπουργό τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά  λειτουργεί ως ένα επιπρόσθετο μέτρο προστασίας και εμπλουτισμού της βιοποικιλότητας και βάζει φραγμό στην ανεξέλεγκτη αλίευση στην περιοχή λουομένων. Ως αποτέλεσμα αναμένεται να ανακάμψει  η θαλάσσια βιοποικιλότητα  και ζωή ενώ η περιοχή σύντομα  θα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο αναφοράς και εμπειρίας για ελευθέρα κατάδυση (snorkeling).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ήδη η εν λόγο περιοχή παρουσιάζει πλούσια θαλάσσια ζωή και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, εδώ και χρόνια είναι πολύ δημοφιλής περιοχή λουομένων, είναι βραβευμένη με Γαλάζια σημαία και χρυσό μετάλλιο ποιότητας (Quality Coast Award)   και  πλήρως επανδρωμένη και εξοπλισμένη για να ανταποκρίνεται σε πιθανές ναυαγοσωστικές ανάγκες σε ολόχρονη βάση .

Στα σχέδια της ΕΤΑΠ περιλαμβάνεται  μεταξύ άλλων η καταγραφή και παρακολούθηση  της βιοποικιλότητας, παροχή πληροφόρησης κ.α ενώ η όλη προσπάθεια εντάσσεται μέσα σε ένα γενικότερο πλάνο για ένα πιο αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ