15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Το πιο παραδεισένιο φεστιβάλ της Κύπρου επιστρέφει στο γνωστό μέρος – Που αλλού; Στην Πάφο!

Κυρίες και κύριοι, το 19ο Paradise Jazz Festival σας καλωσορίζει.
Η τοποθεσία γνωστή και αγαπημένη, αφού όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Paradise Jazz Festival θα πραγματοποιηθεί στην τοποθεσία του Paradise Place στο Πωμό της Πάφου το διήμερο 17 και 18 Αυγούστου 2018.

Ο Gilad Atzmon, ο όποιος μετά από 12 χρόνια από την πρώτη του δυναμική εμφάνιση στο φεστιβάλ, επιστρέφει στη σκηνή του Paradise Place μαζί με το ανανεωμένο τρίο του Ειρηναίου Κουλλουρά θα είναι το αποκορύφωμα του φετινού προγράμματος.

Το κουαρτέτο Pavel Skornyakov and Leonid Nesterov, Macumba και ο Έλληνας τρομπετίστας Αντρέας Πολυζογοπουλος, ο οποίος θα εμφανιστεί μαζί ένα από τα πιο σημαντικά νέα σχήματα του νησιού μας, τους Trio Misteriozo, έρχονται στο φεστιβάλ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η αρχή θα γίνει με τους Trio Misteriozo την Παρασκευή 17 Αυγούστου και ώρα 21.30μμ. Οι Trio Misteriozo αποτελούνται από τρεις καλλιτέχνες που είναι από τα πιο δραστήρια και αναγνωρισμένα μέλη του Cyprus Jazz Musicians και φυσικά και της όλης της νεότερης ιστορίας του Paradise Jazz Festival. Τον Γιώργο Κούλα –ντραμς, Ερμή Μιχαήλ –κιθάρα και Αντρέα Ροδοσθενους – μπάσο. Η μουσική τους είναι επηρεασμένη από στοιχεία σύγχρονης μουσικής μπλουζ, τζαζ και φανκ. Ένα κράμα από αυθεντικές συνθέσεις και αυθεντικές διαμορφώσεις γνωστών τραγουδιών της εποχής μας, ερμηνεύοντας τα μέσω αυτοσχεδιασμού με έμφαση σε δυναμικές θεματικές μελωδίες και συνάμα μένουν πιστοί στην ιδιαιτερότητα του κάθε κομματιού. Φέτος μαζί τους θα είναι και ο ταλαντούχος Έλληνας τρομπετίστας Αντρέας Πολυζογοπουλος ο οποίος έχει συνεργαστεί με πλήθος γνωστών καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε ζωντανές η στούντιο εμφανίσεις. Ο μεσογειακός ήχος της τρομπέτας του ταιριάζει απόλυτα με την ταξιδεμένη ατμόσφαιρα της μπάντας.

Το επόμενο γκρουπ της Παρασκευής, στις 23:00μμ., διασχίζει τον ωκεανό και κυλά σε Νοτιοαμερικανικούς ρυθμούς. Οι «Macumba» που είναι μια συνεργασία του Χιλιανού μπατίστα Rodrigo Caceres με τους Ηλία Ιωάννου –τρομπέτα, Γιώργο Μορφίτη –πιάνο, και Ρόδο Παναγιώτου –ντραμς και κρουστά θα ανεβάσουν τις δονήσεις σε Αφρό – Κουβανέζικους και Βραζιλιάνικους ρυθμούς. Είναι η ώρα της γιορτής! Και φυσικά όπως πάντα η Παρασκευή θα τελειώσει με ένα ακόμα τζαμ σεσσιον.

Το Σάββατο 18 Αύγουστου η νύχτα ξεκινά στις 21,30μμ με ένα κουαρτέτο που έχει δημιουργηθεί για τους σκοπούς του Φεστιβάλ. Ο Pavel Skornyakov –σαξόφωνο και  Leonid Nesterov –πιάνο που συχνά εμφανίζονται σαν ντούο, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά με δύο νεαρούς, αλλά ταλαντούχους εκπροσώπους των Cyprus Jazz Musicians, τον Όμηρο Μηλτιαδους –ντραμς και Κυριάκο Κεστα –ακουστικό μπάσο. Θα μας παρουσιάσουν ένα μίγμα κλασσικής και μοντέρνας τζαζ μουσικής.

Ο Pavel Skornyakov είναι ένα ανερχόμενο αστέρι της διεθνούς τζαζ σκηνής. Ως ταλαντούχος συνθέτης και μουσικός, είναι δεξιοτέχνης στο άλτο, σοπράνο και τενόρο σαξόφωνο και φλάουτο. Μέσω της αφοσίωσης του για την τέχνη του, ο Πάβελ συνδέεται άμεσα με το κοινό, ανεξαρτήτως μεγέθους και προτιμήσεων, και υπόσχεται μια παράσταση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Ο πιανίστας Leonid Nesterov, ζει στη Λεμεσό από το 2010 και μοιράζεται το πάθος του για την τζαζ παίζοντας με ταλαντούχους μουσικούς στην Κύπρο αλλά και στις Βαλτικές Χώρες, Γερμάνια, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία και Ισραήλ.

Ως αποκορύφωμα της φετινής διοργάνωσης ένας καλλιτέχνης που συμμετείχε στο 7ο PJF, 12 χρόνια πριν. Ο Gilad Atzmon σαν ηγετική μορφή των σχημάτων του και σαν δεινός σολίστας καθηλώνει τους ακροατές του με το δυναμικότατο προσωπικό στυλ που συνδυάζει την δεξιοτεχνία του bebop με τις μουσικές ρίζες της Μέσης Ανατολής με ένα σοφιστικέ και κάποτε ειρωνικό τρόπο.

Μαζί στη σκηνή θα είναι ο έξοχος Ειρηναίος Κουλλουράς στο ακουστικό μπάσο, ο Αντρέας Παντελή στο ηλεκτρικό πιάνο , ο Στέλιος Ξυδιάς στα ντραμς και ο Gilad είναι στο σαξόφωνο και κλαρίνο. Λόγω της κυκλοφορίας του νέου CD του Gilad – «Tribute to John Coltrane», ένα μεγάλο τμήμα των κομματιών που θα παρουσιάσουν στο Paradise Place θα είναι αφιερωμένα στο μεγάλο συνθέτη, άλλα θα είναι πλούσια με μουσικά στοιχειά από την γεωγραφική μας γειτονιά και άλλα αμφισβητούν τα σύνορα της συμβατικής τζαζ μουσικής. Μια σπουδαία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε .Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με άλλο ένα τζαμ σεσιον οργανωμένο από τους Cyprus Jazz Musicians.

 

#Ινφος

Τα εισιτήρια κοστίζουν €12 για κάθε μια από τις δυο νύχτες ενώ για παιδιά κάτω των 14 χρόνων η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μην οδηγήσετε αν πιείτε. Ελεύθερη κατασκήνωση. Το μπαρ θα είναι ανοικτό όλη την ημέρα και θα σερβίρει καφέ και ποτά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ