21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το παράπονο παφίτισσας φοιτήτριας απο την Κυπριακή Δημοκρατία- (τα σχόλια δικά σας)

Με ένα έντονο παράπονο απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία θέλησε να αρθρογραφήσει δημόσια μέσω του PafosPress αναγνώστρια μας η οποία μας έστειλε μια ανώνυμη αλλά πολύ περιεκτική κατά τα άλλα επιστολή. 


Η νεαρή φοιτήτρια απο την Πάφο η οποία σπουδάζει στο εξωτερικό διαμαρτύρεται για το ότι την κατήγγειλε η Αστυνομία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σε ένα δρόμο, Μεσόγης- Πάφου, στον οποίο όπως εκτιμά δεν δικαιολογείται να είναι τόσο χαμηλό το όριο ταχύτητας, στα 50χλμ δηλαδή. Την ίδια στιγμή διερωτάτε γιατί πρέπει να συνεχίσει η ίδια να είναι νομοταγής σε ένα κράτος που δεν της προσφέρει τα αυτονόητα, όπως είναι ας πούμε η Υγεία.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή της:

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παίρνω το θάρρος να σας απασχολήσω θέλοντας να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για το πώς υλοποίει τους νόμους της η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Είμαι 22 χρονών και σπουδάζω σε μία ευρωπαϊκή χώρα εδώ και τρια χρόνια. Στην Κύπρο έρχομαι μια φορά τον χρόνο εφόσον η χώρα στην οποία σπουδάζω δεν μας δίνει την ευχέρεια χρόνου να επιστρέφουμε Χριστούγεννα και Πάσχα στο σπίτι μας.

Τις 12 του Αυγούστου ώρα 9:15 με έγραψαν δυο αστυνομικοί της τροχαίας μια γυναίκα και ένας άντρας στη λεωφόρο Μεσόγης γιατί έτρεχα 77χλμ έναντι των 50χλμ που είναι το όριο. Σε έναν δρόμο κατηφορικό, που ενώνει τα χωριά πάνω από την Μεσόγη με την Πάφο. Σε ένα δρόμο που μπορείς εύκολα να αναπτύξεις ταχύτητα γιατί είναι αραιοκατοικημένη περιοχή που χρησιμεύει περισσότερο για βιομηχανική περιοχή. Πολύ δύσκολα να παραμείνεις στα 50χλμ. Πρώτη φορά έπαιρνα το αυτοκίνητο αυτόν τον χρόνο και μου έβαλαν 81 ευρώ πρόστιμο με 3 βαθμούς ποινής.
Σπουδάζω εδώ και τρια χρόνια εγώ και η αδελφή μου σε ιδιωτικά πανεπιστήμια με τον πατέρα μας να πληρώνει κάθε χρόνο τα δίδακτρα μας χωρίς να ζητήσουμε καμία βοήθεια από το κράτος.

Ζω τρια χρόνια στο εξωτερικό και δεν δικαιούμαι να νοσηλευτώ σε κανένα κρατικό Νοσοκομείο του εξωτερικού . Ξέρετε ότι είμαι η μόνη ευρωπαία φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο μου που δεν έχει ευρωπαϊκή κάρτα νοσηλείας; Μια κάρτα που είναι αναφαιρετο δικαίωμα του κάθε ευρωπαίου πολίτη να έχει!!!!

Στην χώρα στην οποία σπουδάζω δεν υπάρχουν ιδιωτικές κλινικές καθώς εκεί τα κρατικά τους ιδρύματα είναι υπέρ αρκετά για τα ωφελήματα των πολιτών τους. Αν πάθω το οτιδήποτε και χρειάζομαι την περίθαλψη των πρώτων βοηθειών δεν μπορούν να με περιθάλψουν γιατί απλούστατα δεν είμαι πολίτης εκείνης της χώρας καθώς επίσης ούτε κάτοχος ευρωπαϊκής κάρτας. Ναι αυτό το άγχος έχω κάθε μέρα εδώ και 3 χρόνια στο ξένα και σταμάτησα να κάνω παράπονα εφόσον το γραφείο του πολίτη στην Πάφο μου λέει συνεχώς ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι.

Η κυβέρνηση μας τώρα έχει το θράσος να μου ζητά να της προσφέρω 81 ευρώ εφόσον η ίδια η κυβέρνηση μου προσφέρει μηδέν ωφελήματα; Γιατί να είμαι νομοταγής και σωστός πολίτης σε μια κυβέρνηση σε μια χώρα που δεν είναι σωστή και δίκαιη με εμένα;
Τροφή για σκέψη…

Φοιτήτρια με απογοήτευση

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ