20.9 C
Paphos
Tuesday, April 30, 2024

Το Ναυτικό Πάρκο Κισσόνεργας σημείο αναφοράς για την Πάφο – Τελέστηκαν τα εγκαίνια

Μεγάλη μέρα χαρακτηρίστηκε η χθεσινή για την Κοινοτική Αρχή της Κισσόνεργας, με την τελετή των εγκαινίων του Ναυτικού Πάρκου Κισσόνεργας από την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Το Ναυτικό Πάρκο της Κισσόνεργας συνδυάζει όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Κισσόνεργα, με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού.

Η παραδοσιακή ψαρόβαρκα, που έχει εξασφαλιστεί δωρεάν από το Τμήμα Αλιείας και αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του πάρκου, – όπως είπε – έχει μετατραπεί σε παραδοσιακό τρεχαντήρι με την προσθήκη καταρτιών, πανιών, σχοινιών κλπ, και έχει φωταγωγηθεί ανάλογα ούτως ώστε, ακόμα και τη νύκτα να καταδεικνύει το ναυτικό χαρακτήρα του πάρκου, και κατ’ επέκταση τη διασύνδεση της Κισσόνεργας με τη θάλασσα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού, οι διάδρομοι που έχουν κυματιστό χαρακτήρα, και είναι επιστρωμένοι με χαλίκια της θάλασσας συμβάλουν στο ναυτικό χαρακτήρα του πάρκου.

Οι ναυτικές σημαδούρες προσανατολισμού που έχουν τοποθετηθεί στο πάρκο έχουν τη δική τους σημασία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα, συμπλήρωσε. Το πάρκο έκτος από τα ναυτικά στοιχεία, είπε ο κ. Στυλιανού, έχει δενδροφυτευτεί με ευκαλύπτους που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής.

Το Ναυτικό Πάρκο, ανέφερε, κόστισε γύρω στις €30,000, αλλά όσο οικονομικά μικρό και αν ακούγεται, εντούτοις έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της εικόνας της Κισσόνεργας.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από ειδικό ταμείο της Επαρχιακής Διοίκησης το οποίο το Κ.Σ. διεκδίκησε με επιτυχία, καθώς επίσης και από το ταμείο του Συμβουλίου Κισσόνεργας.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ