19.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Το νέο τοπόσημο της Πάφου είναι ο Κύκλος και 100% θα γίνει viral (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο ΚΥΚΛΟΣ: Η γλυπτική αυτή σύνθεση βρίσκεται έξω από τον παιδότοπο στο κέντρο της Παφου και αποτελεί δωρεά του κ. Henry Jiang προς την πόλη μας.

Αφορα ένα μικρό κοριτσάκι που κρατάει στα χέρια του το παιχνίδι του, ένα χούλα χουπ, προσδίδοντας ετσι μια ξεχωριστή ταυτότητα και μια νότα κουλτούρας της πόλης που αναπλάθεται.

Μια παιδική χαρά με έντονη αίσθηση του τόπου, που μιλάει για τον πολιτισμό, τη θέση και το «πνευμα» της πόλης. Η αίσθηση κουλτούρας στο χώρο και τον πολιτισμό που είναι το κλειδί για πολλά θετικά αποτελέσματα, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για ολόκληρη την πόλη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αν περάσετε ένα απόγευμα περπατώντας μέσα στην πόλη με ένα μικρό παιδί,θα κοιτάξετε τον κόσμο με διαφορετική ματιά. Τα παιδιά είναι καλά προσαρμοσμένα στα μικρά θαύματα του κόσμου. Γι αυτούς η μαγεία μιας παιδικής χαράς μερικές φορές βρίσκεται περισσότερο στις μικρές λεπτομέρειες απ´οτι στις δομές και στα μεγάλα στοιχεία. Ενα παιδικό παιχνίδι, το γνωστό χουλα χουπ, ένας κύκλος, σαν «κύκλος ζωής», μέσα στον οποίο δεν ανευρίσκονται μόνο τα δυο άκρα, η γέννηση και ο θάνατος, αλλά κι ένα πλήθος άλλων στοιχείων που νοηματοδοτουν το περιεχόμενο της έννοιας «ζωή».

Η ζωή μπορεί να κινείται ανάμεσα σε δυο «τέλειες» ,αλλά πάντα αγωνίζεται να επιμηκύνει το μεταξύ τους διάστημα και να το εμπλουτίσει. Σε μια κίνηση, μια περιπέτεια,μια σύγκρουση με το άγνωστο, το τυχαίο,το ανέλπιστο.

Ο «κύκλος ζωής» λέμε συμβατικά ότι έχει αρχή και τέλος. Ποιος όμως μπορεί με βεβαιότητα να διακρίνει την αρχή και το τέλος σε ένα κύκλο. Το έργο είναι μια δημιουργία της γλύπτριας Γιώτας Ιωαννίδου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ