19.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

Το μυστικό του Instagram: Τι κρύβει από χρήστες για να μην… αγχώνονται

Μία νέα πρακτική ξεκινάει το Instagram έχοντας ως στόχο να μειωθεί η πίεση και το άγχος που νιώθουν οι χρήστες για το αν η φωτογραφία που ανήρτησαν θα συγκεντρώσει αρκετά like.

Η νέα αυτή -δραστική θα έλεγε κανείς- μέθοδος, ξεκίνησε ήδη δοκιμαστικά σε Αυστραλία, Ιαπωνία και άλλες χώρες. Η πρακτική προβλέπει την «απόκρυψη» ουσιαστικά του αριθμού των ατόμων που πάτησαν «Μου αρέσει» στις φωτογραφίες όσων ακολουθούν.

Ωστόσο, στις δικές τους δημοσιεύσεις θα μπορούν να βλέπουν κανονικά τον αριθμό των like.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην κίνηση αυτή ο «κολοσσός» των social media προχώρησε μετά από έντονες ανησυχίες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ενισχύσουν το αίσθημα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κυρίως στους νέους.

Η εταιρεία είχε εφαρμόσει παρόμοια τακτική και τον Μάιο στον Καναδά, ενώ τώρα θα δοκιμαστεί σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία και Βραζιλία, σύμφωνα με το BBC.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η δοκιμασία θα μειώσει την πίεση του πόσα like θα λάβει ένα post, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στο να μοιράζονται πράγματα που αγαπούν», δήλωσε η επικεφαλής πολιτικής του Facebook Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ