16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Το μαρτυρικό τέλος του Ευαγόρα ευαισθητοποιεί τους μαθητές, είπε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

“Ο  Ευαγόρας συγκινεί διότι ήταν μαθητής φτασμένος ποιητής όταν είχε βγει στο βουνό και το μαρτυρικό του τέλος είναι εκείνο που ευαισθητοποιεί πάρα πολύ τους μαθητές” ανέφερε στο ΚΥΠΕ  ο Μανώλης Στεργιούλης  Φιλόλογος- Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων . 


Ο Στεργιούλης που παρευρίσκεται τα τελευταία 15 χρόνια στα Ευαγόρια και συνεργάζεται με τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευαγόρας Παλληκαρίδης, αναφερόμενος στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη είπε πως το μήνυμα που στέλνουν τα Ευαγόρια και αυτό για το οποίο πάλεψε ο Ευαγόρας, είναι ότι η ελευθερία απαιτεί διαρκή προσπάθεια, δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Επεσήμανε μάλιστα πως η προσπάθεια του είναι να γίνουν γνωστά σε κάθε σχολείο, ιδιαίτερα της Ελλάδας, η θυσία του Ευαγόρα και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε και να αποτελέσει πρότυπο για τους μαθητές μας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που τον αγγίζει περισσότερο στις εκδηλώσεις για τα Ευαγόρια 2017,ο κ. Στεργιούλης ανέφερε πως παλαιότερα δεν υπήρχε η συμμετοχή των μαθητών, λέγοντας  πως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αντιστραφεί  και  πως  συμμετέχουν  οι μαθητές.

Πρόσθεσε ωστόσο πως αυτή η συμμετοχή θα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη με την συμμετοχή όλων των σχολείων της Πάφου.

Επιπρόσθετα ο κ. Στεργιούλης είπε πως στις εκδηλώσεις των Ευαγόριων πάντοτε θα παρευρίσκεται σημειώνοντας πως η προσπάθεια την οποία καταβάλει για χρόνια είναι να μεταφέρει ανάλογες εκδηλώσεις και σε σχολεία της Ελλάδας.

Ενδεικτικά σημείωσε,  πως εκδηλώσεις για τον Ευαγόρα έχουν ήδη διοργανωθεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Σπάρτη, στην Τρίπολη, στην Αθήνα, στην Χαλκίδα και στην Κώ,ενώ σχετική εκδήλωση,  ετοιμάζεται προς τιμήν του Ευαγόρα και στην Καρδίτσα.

Ο κ. Στεργιούλης είπε πως η ανακαινισμένη Πάφος παρουσιάζει μια πολύ καλή εικόνα  και αυτό- όπως ανέφερε- αποδεικνύει ότι οι αρμόδιοι εργάζονται προς την σωστή κατεύθυνση.

Ο κ. Στεργιούλης παρέστη σε όλες τις εκδηλώσεις  Ευαγόρια 2017  που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευαγόρας Παλληκαρίδης καθώς και στο αποψινό φιλολογικό μνημόσυνο του ήρωα ποιητή της ΕΟΚΑ που διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ Λυκείου Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ