19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Το κράτος καλεί ο Δημ. Πάφου να δώσει άμεση λύση στο θέμα του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών

Τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μετά την συνάντηση του με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος  σε σχέση με το θέμα του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών καλώντας παράλληλα το Κράτος να δώσει άμεση λύση.


Ο κ. Φαίδωνος ενημέρωσε με επιστολή σημερινής ημερομηνίας τον κ. Κουγιάλη ότι μετά την συνάντηση του με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος αυτός αρνήθηκε να παραλάβει τα κλειδιά εισόδου του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών στην Μαραθούντα, τον οποίο η Τοπική αρχή είχε προσωρινά στην διάθεση της, όπως είπε, ο Δήμαρχος που τον ενημέρωσε ότι τερματίζει την προσωρινή διαχείριση του χώρου που άλλωστε δεν άμεση ευθύνη του Δήμου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οκ.Φαίδωνος ανέφερε επίσης πως ως εκ τούτου, στην πόλη και Επαρχία Πάφου δεν θα λειτουργεί κανένας μόνιμα ή προσωρινά αδειοδοτημένος χώρος απόρριψης αδρανών υλικών.

Η πλησιέστερη αδειοδοτημένη μονάδα τέτοιων υλικών είναι όπως σημειώνει στο Μοναγρούλι της Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος Πάφου επιπρόσθετα αναφέρει πως ο χρόνος που χρειάζεται ένα φορτηγό για να καλύψει την απόσταση από το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς μέχρι αυτή τη μονάδα με φορτηγό, είναι πέραν των 2,5 ωρών.

Επεσήμανε επίσης πως γίνεται αντιληπτό ότι με την εξέλιξη αυτή τα πλείστα αδρανή υλικά θα καταλήγουν σε αργάκια ή και άλλους ανοικτούς χώρους.

Ο κ. Φαίδωνος πληροφόρησε επίσης τον κ. Κουγιάλη πως είναι πραγματικά λυπηρό λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος αλλά και η διαπιστούμενη ,όπως εκτίμησε, ανικανότητα των εμπλεκομένων τμημάτων, να δημιουργούν αυτή τη ζημιογόνο κατάσταση.

Παρόλα αυτά συνέχισε, ο Δ.Πάφου μετά την πρόσφατη παραχώρηση κατάλληλου τεμαχίου γης,προχωρεί άμεσα σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αδρανών υλικών στην περιοχή της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας.

Πρόσθεσε μάλιστα πως η μονάδα αυτή αναμένεται να είναι έτοιμη τουλάχιστον μετά από έναν και πλέον χρόνο.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε τέλος στον Υπουργό  Γεωργίας ότι το Κράτος και ειδικότερα το Υπουργείο έχει ευθύνη να δώσει άμεση λύση αφού οι τεχνοκράτες έχουν αποτύχει , προς τούτο, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ