17.9 C
Paphos
Wednesday, March 27, 2024

Το ΘΕΓ τίμησε τις ηθοποιούς Άλκηστη και Χριστίνα Παυλίδου 

Την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και  τις ηθοποιούς  Άλκηστη και Χριστίνα Παυλίδου για την προσφορά τους στο Θέατρο, αλλά και γιατί  έχουν βάλει βαθιά την σφραγίδα τους στο θεατρικό σανίδι και την τηλεόραση, τίμησε απόψε το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μάκη Αντωνόπουλου σκηνοθέτη, συγγραφέα και δημοσιογράφο που υπήρξε συνεργάτης του ΘΕΓ.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ οι κυρίες  Άλκηστη και Χριστίνα Παυλίδου χαρακτήρισαν πολύ τιμητική την πρόσκληση και ευχαρίστησαν το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου για αυτήν . Η κ. Άλκηστη Παυλίδου ευχαρίστησε τον κόσμο που αγαπά ακόμη την δουλειά τους σημειώνοντας πως αυτή η αγάπη αποτελεί “ ευλογία”. Ερωτηθείσα για τη δυσκολία του χώρου η κ. Α. Παυλίδου ανέφερε πως είναι από  12 χρονών που εργάζεται στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και μετά στο θέατρο και πως μαζί μ’ αυτά έμαθε να ζει.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά της η Χριστίνα Παυλίδου ανέφερε πως το θέατρο εκτός από την αντίληψη που υπάρχει ότι “περνώ καλά” υπάρχει μια πιο βαθιά έννοια μέσα στην ζωή μας. Εξέφρασε παράλληλα το  παράπονο για το γεγονός ότι ενώ υπάρχουν τέτοιες ομάδες που παίζουν με πάθος , αγάπη και το παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες – όπως στην προκειμένη περίπτωση το Θεατρικό Εργαστήρι  Γεροσκήπου  – το πλατύ κοινό στην Κύπρο δεν παρακολουθεί ποιοτικό θέατρο.

Στο θέατρο, είπε, δεν πηγαίνεις μόνο για να γελάσεις αλλά και για να πάρεις κάποια μηνύματα  που πιθανόν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης μας και για  να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Πρόσθεσε δε,  πως το θέατρο είναι ένας χώρος που διδάσκει  και δίνει μια ώθηση στο να προβληματιστείς και να δεις τα πράγματα πιο σφαιρικά αλλά ειδικά και το παιδικό θέατρο γιατί διαμορφώνει τους αυριανούς θεατές.

Ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης Επίτιμος πρόεδρος του ΘΕΓ, Εκπρόσωπος Τύπου και σκηνοθέτης  ανέφερε πως το Θεατρικό Εργαστήρι Γεροσκήπου είναι ένα θεατρικό σωματείο  που από την ίδρυση του το Θεατρικό εργαστήρι είχε και έχει στόχο την καλλιέργεια, προώθηση και ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας τη διάσωση, την διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του λαού και του τόπου μας.

Κάθε χρόνο σημείωσε τιμώνται  ηθοποιοί Κύπριοι που έχουν προσφέρει στα θεατρικά δρώμενα του τόπου.

Σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Θεατρικού Εργαστηρίου Γεροσκήπου Νεόφυτος Παύλου  ανέφερε πως οι ηθοποιοί Άλκηστη και Χριστίνα Παυλίδου έχουν αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από όλο τον κόσμο και πως σε όλη την πορεία τους μέχρι σήμερα, έχουν ξεχωρίσει και ως άνθρωποι, καθώς και για το ήθος τους.

Στην εκδήλωση το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έστειλε η Γραμματέας του ΘΕΓ Μαρία Μασούρα  σημειώνοντας πως το Θέατρο αποτελεί ένας ζωντανός οργανισμός και πως είναι το μέρος που δεν αλλάζει, ούτε αλλοιώνεται , όπως όλα γύρω μας στο πέρασμα του χρόνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν πλακέτες στις δύο ηθοποιούς για την πολύχρονη προσφορά τους και απονεμήθηκε επίσης το Βιβλίο Γεροσκήπου από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα στις δύο ηθοποιούς « συλλογικό έργο» έκδοση Δ. Γεροσκήπου από τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ