22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Το Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου ανοίγει τις πύλες του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου με ιδρυτή τον Γιώργο Ηλιάδη μετρά 58 χρόνια ζωής, άνοιξε τις πόρτες του στον κόσμο  ενώ την λειτουργία του την ξεκίνησε το 1958,σύμφωνα με την Άννα Τσιέλεπου επικεφαλής της ομάδας «Φίλοι του Μουσείου».


Το 2008 γιορτάστηκαν ανέφερε η κ. Τσιέλεπου στο ΚΥΠΕ  με μεγάλη λαμπρότητα τα 50 χρόνια του Μουσείου.

Έκτοτε το Εθνογραφικό Μουσείο με την συνεργασία του Πάφος 2017 ανοίγει τις πύλες του στο κοινό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πρώτη εκδήλωση με συνεργασία του Πάφος 2017 , πραγματοποιήθηκε σημείωσε, με μεγάλη επιτυχία στις 24 Οκτωβρίου 2014 με αφορμή την παρουσίαση του αναθεωρημένου καταλόγου της συλλογής της Οικογένειας Ηλιάδη.  «Κληρονομιάς Πνοή».

Το  Εθνογραφικό Μουσείο με ευκαιρία την Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιόρτασε με μεγάλη μεγαλοπρέπεια μια πρωτότυπη βραδιά κλασσικής μουσικής του συνθέτη Σόλωνα Μιχαηλίδη με την συναυλία κουαρτέτου εγχόρδων Χ-Pause.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 8.30μ.μ θα πραγματοποιηθεί στο Εθνογραφικό Μουσείο εκδήλωση του διετούς project  « Ηρωισμοί» που συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος 2017 από το κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ.

Σημειώνεται πως το Εθνογραφικό Μουσείο Πάφου μαζί με την ομάδα « Φίλοι του Μουσείου» με επικεφαλής την Άννα Τσέλεπου  – που βοηθούν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών –   έχουν σκοπό και στόχο στην συνέχιση αυτών των εκδηλώσεων και μετά το 2017.

Εξάλλου κύριος σκοπός του Πάφος 2017 είναι να εδραιώσει κάποιους θεσμούς και να συνεχιστεί αυτή η πολιτιστική δομή που δημιουργήθηκε, κατέληξε η κ. Τσιέλεπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ