20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Το ΕΒΕ Πάφου προωθεί τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ 

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου στην προσπάθεια του να συμβάλει στην εξεύρεση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης των μεγάλων ιδιωτικών αναπτύξεων αλλά και στην αξιοποίηση διαφόρων χρηματοδοτικών σχεδίων για τον επιχειρηματικό κόσμο, είχε διάφορες συναντήσεις με αξιωματούχους Ευρωπαϊκών και Διεθνών χρηματοδοτικών οργανισμών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.



Όπως ,επεξήγησε ο κ. Δημητριάδης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων οικονομικής κρίσης και τα πρόσφατα χρηματοπιστωτικά προβλήματα .

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη  στο ΚΥΠΕ , πως το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με το Παγκύπριο Σύνδεσμο Επενδυτικών Ταμείων ( CIFA) και την θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Κύπρου CISCO , προωθεί την δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα θέσει κάτω από την ομπρέλα του 5 έω 6 μεγάλα σύνθετα αναπτυξιακά έργα του ιδιωτικού τομέα στην Πάφο για την προώθηση της υλοποίησης τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε μάλιστα πως το Επιμελητήριο έχει συζητήσει το πιο πάνω αναφερόμενο θέμα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και με αριθμό επενδυτικών ταμείων του εξωτερικού, καθώς και εμπειρογνώμονες επενδυτικών ταμείων( δικηγόρους, οικονομικούς αναλυτές και άλλους).

Μέσα συνέχισε, από τις πιο πάνω αναφερόμενες διαβουλεύσεις έχει διαφανεί ότι η προσπάθεια του Επιμελητηρίου θα μπορούσε να έχει θετική κατάληξη σε σύντομο χρονικό διάστημα εάν αναλάμβανε ως Διευθυντής Επενδύσεων (Investment Manager)  του προτεινόμενου επενδυτικού ταμείου, οργανισμός διεθνούς κύρους και το Επιμελητήριο προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε διαβουλεύσεις με διάφορους οργανισμούς συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Διαφαίνεται  επίσης, όπως είπε, ότι οι Τράπεζες που θα χρηματοδοτήσουν τα έργα που θα ενταχθούν στο Επενδυτικό Ταμείο, είναι διατεθειμένες να μετατρέψουν τα δάνεια τους σε επένδυση στο Ταμείο και με αυτό τον τρόπο να απευλευθερωθούν από τις επιβαρύνσεις τα έργα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ