21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου των Πανεπιστημίων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης στο Νεάπολις

Την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου των Πανεπιστημίων των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης (UNeECC-University Network of European Capitals of Culture), μέλος του οποίου είναι και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

Ο καθηγητής Δρ. Σπύρος Μακριδάκης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις, κήρυξε την έναρξη των εργασιών, ενώ εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις, στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχε η Αν. καθηγήτρια Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, όπως ορίστηκε από τον Πρύτανη.

Η Προέδρος του UNeECC Prof. Flora Carrijn (KULeuven University), ευχαρίστησε τον Πρύτανη καθ. Μακριδάκη για την φιλοξενία και τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις στο δίκτυο UNeECC.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν επίσης οι καθηγητές Dr. William Chambers(Pro Vice-Chancellor Emeritus, Liverpool Hope University-UK), Prof. Fiona Catherine Chambers (Director of Sports Studies and Physical Education, University College Cork-IR), Dr. László Imre Komlósi (Vice Rector of International Affairs, Széchenyi István University, Győr, West Hungary),  Katrin Holmqvist-Sten (Senior Lecturer – Αssociate Professor,  Cerum – Center of Regional Science, Sliperiet –SE), Prof. Carmel Cassar (Associate Professor,  University of Malta-MA), Dr. Daniela Preda (UNeECC General Secretary, Lucian Blaga University of Sibiu-RO), Ovidiu Matiu (Chairman of UNeECC Scientific Committee, Lucian Blaga University of Sibiu-RO),  Prof.  Louise Ejgod Hansen (Associate Professor, Member of UNeECC Scientific Committee, School of Communication and Culture – Dramaturgy, Aarhus University-DK) και ο Prof.  Lone Jørgensen (Member of Aarhus Organizing Committee, Institute for helse-og omsorgsfag, Norway). Στη συνάντηση προσκλήθηκε και ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης, Λέκτορας Πειραματικής Ψυχολογίας, ο οποίος ανέλυσε την συμμετοχή της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Πολιτιστικό Βαρόμετρο του Pafos2017 ενώ ο Γιάννης Κουτσόλαμπρος , Μέλος του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Pafos2017, παρουσίασε το έργο του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη ξενάγηση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στο Studio της Αρχιτεκτονικής, όπου οι  φοιτητές του προγράμματος εργάζονται σε καλλιτεχνικό έργο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Pafos2017 με την καθοδήγηση της Δρ. Τζώρτζη, της Ευανθίας Δόβα και της Αγγελικής Σιβιτανίδου, λεκτόρων στo Πρόγραμμα της Αρχιτεκτονικής. Το έργο Spatial Counterpoint, με επικεφαλής την Έρικα Χαραλάμπους, χορεύτρια και χορογράφο, αφορά την οργάνωση μιας χορευτικής παράστασης- παρέμβασης στο ιστορικό κέντρο της Πάφου, για την οποία θα συνεργαστούν χορογράφοι, αρχιτέκτονες, φοιτητές χορού και αρχιτεκτονικής από την Πάφο και χώρες του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή και τις ερευνητικές εργασίες του Πανεπιστημίου Νεάπολις αναφορικά με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ήδη ξεκίνησαν επιστημονικές συνεργασίες, όπως η υπογραφή Erasmus Agreement με το Lucian Blaga University of Sibiu (Ρουμανία), και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Νεάπολις ως υποστηρικτή στο  Ευρωπαϊκό Συνέδριο RE-VALUE – Rethinking the value of arts and culture που θα διοργανωθεί από το Πανεπιστήμιο του Aarhus (Δανία), κατόπιν πρότασης της Δρ. Τζούλιας Τζώρτζη η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: http://conferences.au.dk/re-value/welcome/

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ