22.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Το δικαστήριο ακύρωσε καταδικαστική απόφαση κατά του Φαίδωνος

Καταδικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ακύρωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. 

Όπως ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κος Φαίδωνος, η εν λόγω απόφαση για την υπόθεση “Καϊλά”, είχε ληφθεί ερήμην του.

Phedon Phedonos@Phedon_Phedonos

Κάτι δυσάρεστο για αυτούς που δεν με αγαπούν! Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ακύρωσε σήμερα την εναντίον μου, ερήμην, απόφαση (υπόθεση Καΐλάς)και μου έδωσε την άδεια να καταχωρήσω εμφάνιση και υπεράσπιση επειδή έκρινε ότι αποκάλυψα εκ πρώτης όψεως υπεράσπιση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημιώσεις ύψους €30.000 κατά του κου Φαίδωνοςπρος όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση το δικαστήριο κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ. Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας, μάλιστα, από το κράτος τα ενοίκια που θα εδικαιούτο να λάβει» (απόσπασμα από τη δικαστική απόφαση).
Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσης «προέβη στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κύριο Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε», όπως σημειώνει η ανακοίνωση.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ