21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Τοποθέτηση Κ. Κωνσταντίνου στο PafosPress.com για δημοσίευμα που αφορούσε βουλευτικές παρεμβάσεις

Τοποθέτησή στο PafosPress.com με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα μας με τίτλο ““Μετατρέπεται” σε οίκο ευγηρίας το Νοσοκομείο με βουλευτικές παρεμβάσεις “κάνει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου θέλοντας να θέσει τα γεγονότα με τη δική του σκοπιά.

Οι δηλώσεις Κωνσταντίνου:

“Θέλω να διευκρινίσω, ανέφερε, πως δεν έγινε καμία παρέμβαση ούτε από κυβερνητικούς παράγοντες ούτε από τη Λευκωσία όπως ελέχθη. Η γυναίκα για την οποία γίνεται λόγος δεν είναι 70 ετών αλλά 58 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι προσπαθούμε να μετατρέψουμε το νοσοκομείο σε γηροκομείο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

“Η συγκεκριμένη ασθενής δεν έχει κανένα δικό της πρόσωπο στην Πάφο, ούτε κόρη όπως αναφέρεται και να σημειωθεί ότι μεταφέρθηκε στο σπίτι της και αφέθηκε στην αυλή χωρίς να εξετάσουν αν είχε οξυγόνο στη διάθεσή της, που δεν είχε, και η κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή για να μην πω και κρίσιμη. Η ανάγκη της για οξυγόνο θα μπορούσε να δημιουργήσει άλλα σοβαρότατα προβλήματα”.

“Γίνεται αναφορά για παρέμβαση βουλευτή και επαναλαμβάνω πως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Απλά έγινε μια αναφορά, απευθύνθηκα εγώ προσωπικά και έπρεπε να γράψετε και το όνομά μου, κάτι το οποίο ζητώ να κάνετε σήμερα, μίλησα με συγκεκριμένη γιατρό για κάποιες διευκρινήσεις που αφορούσαν την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η συγκεκριμένη ασθενής. Ούτε διαταγή ήταν ούτε επέμβαση κάτι που σίγουρα δεν έχω δικαίωμα να κάνω.

Την ίδια στιγμή δεν έγινε ούτε οποιαδήποτε αναφορά στις επανειλημμένες εκκλήσεις του Προέδρου του Κ.Σ. στο χωριό που διαμένει η ασθενής. Ο κοινοτάρχης, αγωνιωδώς, προσπαθούσε να επικοινωνήσει μετά από εκκλήσεις συγχωριανών του για την όλη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γυναίκα. Καμία αναφορά δεν γίνεται πουθενά στον κοινοτάρχη ο οποίος προσπαθούσε όλο το βράδυ να επικοινωνήσει και να βρει ανταπόκριση.

Αναφέρεστε σε γηροκομείο και η ασθενής είναι 58 ετών. Όλα αυτά είναι παραπληροφόρηση και αν θεωρείται ότι έκανα παρέμβαση εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ξέρω και μέχρι που φτάνουν οι παρεμβάσεις και μέχρι που φτάνουν οι παρακλήσεις αλλά και οι προσπάθειες να ενημερωθούμε για την κατάσταση ενός ασθενή μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες και εκκλήσεις κάποιων μακρινών συγγενών που βρίσκονται εκτός Επαρχίας”.

Αυτή η κατάσταση, συμπλήρωσε ο Κώστας Κωνσταντίνου πρέπει να σταματήσει και να αναλαμβάνονται ευθύνες. Ας υποθέσουμε ότι δεν είναι σκόπιμες οι ενέργειες ή οι συμπεριφορές ή οι πρακτικές κάποιων γιατρών. Ζούμε όμως σε μια Κοινωνία που όλοι γνωρίζουμε και τολμώ να πω ότι και στο παρελθόν, παρόμοιες συμπεριφορές κάποιων γιατρών, ίσως άθελα, αλλά και οι εμμονές τους είχαν προεξοφλήσει για 2-3 περιπτώσεις που προσωπικά τις γνωρίζω τόσο εγώ όσο και πάρα πολλοί άλλοι, ότι προδιαγεγραμμένη η πορεία τους, δηλαδή ο θάνατος. Μετά από, ας τις πούμε παρεμβάσεις, και αγωνιώδεις εκκλήσεις και αλλαγή πλεύσης και πορείας αυτοί οι άνθρωποι σήμερα βρίσκονται εν ζωή σήμερα. Τους είχαν προδιαγράψει το τέλος τους. Επαναλαμβάνω όχι σκόπιμα αλλά αυτή ήταν η εμμονή και η θέση και η άποψη.

Ο κ. Κωνσταντίνου κλείνοντας υπογράμμισε ότι καθηκόντως, ως πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Βουλής, ο ίδιος νιώθει έντονα την ανάγκη μετά την παραπληροφόρηση, την αναφορά και τη δημοσιοποίηση του συμβάντος να ζητήσει και διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό και απόδοση ευθυνών σε όσους πιθανόν να έχουν υπηρεσιακά. Βεβαίως και θα ζητήσω εξηγήσεις επανέλαβε και κακώς δεν έγινε αναφορά από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπό μου ονομαστικά. Να αναφέρω κλείνοντας πως δεν έχω μιλήσει με κανένα από τους γιατρούς του συγκεκριμένου θαλάμου προσωπικά και το τονίζω με κανένα.

Είναι καιρός κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, είπε, και ο νοών νοείτο. Δεν μπορώ επίσης να μην διαβλέπω και κάποια σκοπιμότητα σε όλη αυτή την κατάσταση η οποία αμέσως προέτρεξαν να ενημερώσουν τα Μέσα Ενημέρωσης. Για πιο λόγο; Για τις ευθύνες που δεν ανέλαβαν; Εντάξει τότε θα πάρουν και τις απαντήσεις που πρέπει και θα ζητηθούν και εξηγήσεις για τη συμπεριφορά τους απέναντι στην συγκεκριμένη ασθενή.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ