18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι από το απόγευμα

Αλλάζει σταδιακά το καιρικό σκηνικό στην περιοχή μας τις επόμενες ημέρες.

Αποχωρεί σταδιακά η σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία και αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες βροχής σε όλες τις περιοχές, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations.

Η πυκνή σκόνη συριακής προέλευσης, που επηρεάζει την περιοχή μας από την Τετάρτη το βράδυ, θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την περιοχή μας και σήμερα. Λόγω της μεγάλης ποσότητας που έχει μεταφερθεί προς την περιοχή μας και της σχετικής άπνοιας που επικρατεί, έχει εγκλωβιστεί και μειώνεται με πολύ αργούς ρυθμούς, λόγω βαρύτητας και όχι εκτόπισής της. Κάτι που θυμίζει το Σεπτέμβριο του 2015, αλλά σε πιο ήπια μορφή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αύριο τα επίπεδα σκόνης μειώνονται σημαντικά αλλά θα παραμένουν ελαφρώς πιο πάνω από το επιτρεπτό όριο των 50 mg.
Την Τρίτη προς Τετάρτη ενδέχεται να μας επηρεάσει εκ νέου σκόνη από τη βόρειο Αφρική και Μέση Ανατολή αλλά δεν φαίνεται να έχει την διάρκεια και πυκνότητα του επεισοδίου σκόνης που έχουμε τώρα.

Η παρατεταμένη περίοδος με τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες συνεχίζεται όπου, από τις 8 του μήνα μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί βροχές τις 12 από τις 13 ημέρες. Σήμερα Σάββατο αναμένεται να συνεχιστεί ο άστατος καιρός με τοπικές βροχές/καταιγίδες και θα είναι πιο έντονες και πιο γενικευμένες από ότι τις προηγούμενες ημέρες.

Σήμερα Σάββατο το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικό 1/5 του νησιού αναμένεται να δώσουν αρκετές βροχές και καταιγίδες στις εκεί περιοχές. Οι καταιγίδες θα ακολουθούν νότια-νοτιοανατολική πορεία και ενδέχεται να επηρεάσουν κάποια νότια-νοτιανατολικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, με ριπαίους ανέμους και πιθανό χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 17 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται πυκνή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Αύριο Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά, όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικό 1/5 του νησιού και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς , ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι Κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ