18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τι με κάνει περισσότερο Τουρκόσπορο από τους άλλους; [του Ιάσωνα Σταυράκη]

Τουρκόσπορος. Σύνθετη λέξη. Περίπλοκη έννοια. Χαοτική ανάλυση. Dna παράξενο. Τι με κάνει περισσότερο Τουρκόσπορο από τους άλλους ;

Η καταγωγή μου. Κατάγομαι από την Πάφο. Κληρονόμησα την ψυχή από την Λετύμπου και την λόξα απ’ την Περιστερώνα της πόλης μου. Έχω ακριβώς τα ίδια χρωματοσώματα μαζί σου. Οι κατακτητές πέρασαν με έπαρση από όλη την Κύπρο.

Έχουμε την ίδια πιθανότητα να είμαστε Φράγκοι – Σαρακηνοί- Ενετοί- Τούρκοι – Εγγλέζοι ή με όποια σειρά τα θέλεις εσύ που ξέρεις ιστορία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό που με κάνει περισσότερο Τουρκόσπορο από εσένα είναι πως εγώ μπορώ να γράψω, να μιλήσω και να συζητήσω αφού μου περάσει ο θυμός. Εσύ εκτός από όλα τα πιο πάνω έχεις ένα επιπλέον παράσημο. Φοβάσαι να πεις τι είσαι. Δεν υπάρχουν σύνορα στον έρωτα κουκλί μου.

Δεν υπάρχουν σύνορα γενικά. Η Κύπρος είναι ένα νησί στη Μεσόγειο. Ανέβηκε απ’ τη θάλασσα γιατί δεν άντεχε το σκοτάδι. Εσύ όμως την θέλεις βουβή και σκοτεινή. Η Πάφος είναι η πόλη του έρωτα. Δεν μας νοιάζει η καταγωγή, η περηφάνια, το έθνος και όλα τα ξενέρωτα που έχεις στο μυαλό σου.

Φώναζε με όπως θες. Θα είμαι παρών σε κάθε φαντασίωση σου.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ