24.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Τι μας συμβουλεύει το Τμήμα Δασων ενόψει Καθαράς Δευτέρας;

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της αργίας της «Καθαράς Δευτέρας» τονίζει προς το κοινό ότι κατά την έξοδο στα δάση και την ύπαιθρο, θα πρέπει να αποφεύγεται το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα.



Καλεί επίσης το κοινό να διατηρεί τον χώρο καθαρό και να μαζεύει όλα τα σκουπίδια, να τα τοποθετεί στα σκυβαλοδοχεία ή τα παίρνει μαζί του, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφήνονται σε πλαστικές σακούλες, αφού θα διασκορπιστούν από αδέσποτα σκυλιά, γάτους και αλεπούδες.
Σε περιοχές όπου παρατηρείται προσβολή των πεύκων από το έντομο της πιτυοκάμπης, το κοινό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, να αποφεύγει να κάθεται κάτω ή κοντά σε προσβεβλημένα πεύκα και να αποφεύγει να έρχεται σε επαφή με την προνύμφη (κάμπια) του εντόμου.

Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με την προνύμφη του εντόμου και παρουσιάσει δερματικό πρόβλημα, πρέπει άμεσα να αποταθεί για την απαιτούμενη ιατρική συμβουλή και φροντίδα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ