24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Τι λέει ο Φαίδωνος για τα fake news?

Σκοπός των δημοσιεύσεων του την 1η Νοεμβρίου του 2019 στο facebook ήταν και είναι μέσα από τον δημόσιο διάλογο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να λυθούν καίρια κοινωνικά προβλήματα, όπως το έγκλημα και τα ναρκωτικά, ανέφερε με δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος. Ο κ. Φαίδωνος, τοποθετούμενος σε σχέση με τις οδηγίες της ηγεσίας της Αστυνομίας να διερευνηθεί υπόθεση εναντίον του σε σχέση με fake news, είπε πως οι δημοσιεύσεις του την 1η  Νοεμβρίου 2019 ήταν ειλικρινή και καλόπιστα σχόλια και απόψεις που, όπως εκτίμησε, συμμερίζεται η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών του.

Κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του στο Δήμο Πάφου ανέφερε, έχει επιβεβαιώσει ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι εξαιρετικά σοβαρό και, μάλιστα, εντείνεται. Είναι πλέον στα σχολεία και δυνητικά μπορεί να αγγίξει (και να καταστρέψει) κάθε οικογένεια, κάθε ένα από μας, όπως είπε.

“Δεν αποδέχθηκα και δεν αποδέχομαι ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του. Όπως και δεν αποδέχθηκα και δεν αποδέχομαι ότι οι συλλήψεις χαμηλά ιστάμενων μελών των κυκλωμάτων ναρκωτικών είναι η λύση στο πρόβλημα”, πρόσθεσε. “Θεωρούσα και θεωρώ”, σημείωσε, “ότι η Αστυνομία και μπορεί και πρέπει να αλλάξει προσέγγιση, να υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική και να συλλάβει και να διώξει, επιτέλους, τα «κεφάλια» των κυκλωμάτων”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος Πάφου είπε ότι “δεν μπορεί αυτοί οι κύριοι να είναι πάντοτε ασύλληπτοι και η κοινωνία μας να είναι ευχαριστημένη, διότι ενίοτε συλλαμβάνεται και διώκεται ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Θεωρώ ότι κύριο ρόλο προς τούτο πρέπει να διαδραματίσει η Αστυνομία”.

Αυτό το σκεπτικό, όπως ανέφερε, τον ωθεί να παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο και να ασκεί κριτική στην Αστυνομία για να αρθεί, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως την 1η  Νοέμβριου προέβηκε σε τρεις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ανέφερε, κατά λέξη: “H ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου, με ενέργειες και παραλείψεις της, επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;”
“Με βάση πρόσφατο περιστατικό η ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου με ενέργειες και παραλείψεις της επιτρέπει σε συγκεκριμένους εμπόρους ναρκωτικών να διαφεύγουν τις συνέπειες του νόμου. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμβαίνει αυτό;”

“Χρειάζεται ουσία και αποφασιστικότητα και όχι επιχειρήσεις εντυπωσιασμού όποτε νοιώθουν πίεση από την κοινή γνώμη. Το έγκλημα η διαφθορά και τα ναρκωτικά οργιάζουν και θα συλλάβουν μερικούς μετανάστες και μερικούς χρήστες ναρκωτικών τίποτα ουσιαστικό.”

Την ίδια μέρα, συνέχισε, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για πάταξη της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στην Παλιά Λευκωσία, για την οποία δόθηκε την ώρα της επιχείρησης τεράστια δημοσιότητα, γεγονός που θεωρεί, όπως είπε, λανθασμένο διότι δεν μπορεί την ώρα μιας αστυνομικής επιχείρησης η δημοσιότητα να λειτουργεί ως προειδοποίηση προς κάθε παράνομο και εγκληματικό στοιχείο.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορεί οι έμποροι ναρκωτικών να παραμένουν ανενόχλητοι. Εξέφρασε την άποψη ότι η Αστυνομία, παρόλες τις δυσκολίες που μπορεί οι διαδικασίες να δημιουργούν, θα μπορούσε με κατάλληλους χειρισμούς πολλούς από αυτούς τους εμπόρους ναρκωτικών να τους συλλάβει ή και να τους θέσει σε πλήρη ή μερική αδράνεια.

Είπε πως με έκπληξη και λύπη διαπιστώνει ότι “αντί οι υπεύθυνοι της Αστυνομίας να διερωτηθούν τι κάνουν λάθος και να συστρατευτούν με σκοπό να πετύχουν επιτέλους το ζητούμενο, δηλαδή να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και στα όσα η κοινωνία αναμένει, το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να φιμώσουν όσους ασκούν καλόπιστη κριτική και όσους πραγματικά επιθυμούν και απαιτούν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να  λειτουργούν αποτελεσματικά”.

Πρόσθεσε πως η απαίτηση της κοινωνίας είναι όπως η Αστυνομία επιλύσει επιτέλους το πρόβλημα των ναρκωτικών και αυτή η απαίτηση δεν συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων. “Προφανώς (και δυστυχώς), η Αστυνομία θεωρεί ότι έλυσε το πρόβλημα των ναρκωτικών στον τόπο μας και ότι το μόνο που έμεινε να κάνει είναι να ασχολείται με όσους υποστηρίζουν το αντίθετο”, κατέληξε ο κ. Φαίδωνος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ