21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Τι γίνεται με τον Δημόσιο Κήπο;

Το θέμα του Δημόσιου Κήπου είναι ένα ζήτημα που χρονίζει. Σε μια γεωγραφική θέση, στο κέντρο της πόλης και περιτριγυρισμένος από κτήρια απαράμιλλης αρχιτεκτονικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας, παραμένει ένας χώρος με εικόνα εγκατάλειψης.

του Παναγιώτη Α. Βορκά 

Η περίπλεξη με το ιδιοκτησιακό καθεστώς φάνηκε πως οδεύει σε οριστική επίλυση με τη συνεννόηση των μερών για ανταλλαγή με κρατική γη που θα μπορούσε να δοθεί προς τη Μητρόπολη Πάφου. Παρόλα αυτά το ζήτημα φαίνεται να έχει κολλήσει και χρειάζεται άμεσα να τύχει χειρισμού από τους εμπλεκόμενους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα ανάπλασης στο κέντρο, ο Δημόσιος Κήπος θα έπρεπε να αποτελεί πνεύμονα πρασίνου αλλά και σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους. Η ανάπλαση του διαθέσιμου χώρου θα δημιουργούσε προστιθέμενη αξία στο κέντρο και την περιοχή πέριξ του Δημαρχείου, δημιουργώντας έναν πόλο έλξης για τους κατοίκους της Πάφου.

Η αναβίωση ενός χώρου που, στη δική μου αντίληψη ποτέ δεν εξυπηρέτησε απόλυτα και στη σωστή διάσταση τον σκοπό και τον στόχο δημιουργίας του, αποτελεί σήμερα μονόδρομο. Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι καλούνται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για άμεσες λύσεις που θα αναδείξουν τον Δημόσιο Κήπο και θα τον καταστήσουν σημείο κοινωνικής συνεύρεσης και δράσεων, τόσο για τους δημότες της πόλης μας όσο και για τους ξένους επισκέπτες.

Γενετιστής, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πάφου Κ.Σ. ΕΔΕΚ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ