19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Τι απαντά ο Δήμος Πάφου για το θέμα της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Θεάτρου Πάφου

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την ονοματοδοσία του Δημοτικού Θεάτρου Πάφου και για την πλήρη ενημέρωση των δημοτών, είναι σκόπιμο να διευκρινιστούν τα ακόλουθα:

  1. Το θέμα τέθηκε στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου ημερ 14.5.2018 υπό τον τίτλο «Εγκαίνια του ανακαινισθέντος Μαρκιδείου Θεάτρου»  και συζητήθηκε στην αρχή της συνεδρίας. Μετά από ανταλλαγή απόψεων, το Σώμα υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου για ονομασία του νέου κτιρίου σε «Δημοτικό Θέατρο Πάφου» με την ευρεία πλειοψηφία των 13 ψήφων υπέρ και 6 εναντίον επί συνόλου 19 παρόντων Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

  1. Από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές ότι η νέα ονομασία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ή δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως αποαναγνώριση ή υποβάθμιση της μεγάλης προσφοράς μιας σημαντικής προσωπικότητας της Πάφου, αλλά και της Κύπρου ευρύτερα, όπως αυτής του Σωτηράκη Μαρκίδη. Αντίθετα, η πρόταση για τη νέα ονομασία συνδέθηκε άμεσα και ευθέως με τον Σωτηράκη Μαρκίδη, αφού προέβλεπε την απόδοση του ονόματός του σε μία από τις κύριες αίθουσες του νέου Θεάτρου και την ανάρτηση σε αυτήν της φωτογραφίας και του βιογραφικού του ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης της Τοπικής Αρχής προς την πλούσια προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας.

    Η ταχύτητα σκοτώνει
  1. Η ονομασία του νέου κτιρίου «Δημοτικό Θέατρο Πάφου» απορρέει από το γεγονός ότι το παλιό Μαρκίδειο, με την πλήρη κατεδάφισή του, έκλεισε οριστικά τον κύκλο της ζωής του, δίνοντας τη θέση του σε ένα εντελώς νέο Θέατρο, το οποίο ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της πόλης και σηματοδοτεί την πορεία της στη νέα εποχή.

  1. Με βάση το δεδομένο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη συνήθη πρακτική όλων σχεδόν των πόλεων, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, να διαθέτουν το δικό τους «Δημοτικό Θέατρο», ως έκφραση του δημοσίου και κοινωφελούς χαρακτήρα της κατεξοχήν αυτής πολιτιστικής υποδομής, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου προχώρησε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ