18.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Στην Πάφο ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Ιαπωνίας (JATA) για το Πάφος2017

 Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) πραγματοποιεί ολιγοήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017 με στόχο την συμπερίληψη της Πάφου ως προορισμό στα τουριστικά πακέτα που ετοιμάζει για το 2017.

Με αφορμή μια πρώτη επαφή που είχε τον Φεβρουάριο στο Τόκυο ο Πρόεδρος, Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Πάφος2017, κα. Γεωργία Ντέτσερ, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού EU- Japan Fest, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Ιαπωνίας (JATA) θα επισκεφθεί την Πάφο από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2016, ώστε να ανακαλύψει τις ομορφιές της πόλης από κοντά και να ενημερωθεί ενδελεχώς για το πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Ο Οργανισμός Πάφος2017 θα φιλοξενήσει στην Πάφο τον κ. Akihiko Hosaka, Βοηθό Γενικό Διευθυντή και Υπεύθυνο του Τμήματος Προώθησης Οργανωμένων Ταξιδιών του Συνδέσμου, και τον κ. Shinichi Wakatsuki, φωτογράφο, ενώ θα αναλάβει επίσης τη διευθέτηση συναντήσεων με θεσμικούς εταίρους του Οργανισμού Πάφος2017.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στόχος είναι η δημιουργία τουριστικών πακέτων για τους Ιάπωνες τουρίστες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν διάφορες πόλεις της Ευρώπης που ήταν, είναι ή θα είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, αρχής γενόμενης της Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός Πάφος2017 διατηρεί άριστες σχέσεις με τη μακρινή Ιαπωνία και σε συνέργεια με τον Οργανισμό EU- Japan Fest, ο οποίος προωθεί τη συνεργασία Ιαπώνων καλλιτεχνών με καλλιτέχνες από διάφορες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, έχει συμπεριλάβει στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα του 2017 αρκετές εκδηλώσεις και δράσεις στις οποίες θα συμμετέχουν Ιάπωνες καλλιτέχνες.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί τρανταχτή απόδειξη του γεγονότος ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα και πολυδιάστατα οφέλη, ιδιαίτερα για τον τουρισμό, για κάθε πόλη που έχει την τιμή να φέρει τον τίτλο.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ