18.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Την ανασκαφή στα Κούκλια επιθεώρησε το Τμήμα Αρχαιοτήτων μετά τη σύλληψη 37χρονου 

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την υπόθεση ανασκαφής χωρίς άδεια στην περιοχή Κούκλια, ενώ το σημείο επιθεώρησαν και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Εντός της ανασκαφής αυτής, φαίνεται να υπάρχει αρχαίος τάφος.

Η εξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία ξεκίνησε χθες, μετά από πληροφορία που δόθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ότι αριθμός προσώπων, εισήλθαν σε περιφραγμένη περιοχή, στην Πάφο, όπου διεξάγονται ανασκαφές από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν άμεσα στην περιοχή, όπου εντόπισαν ένα αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οποιοδήποτε πρόσωπο. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτης του οχήματος είναι ένας 37χρονος. Εναντίον του εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εντός του οχήματος, εντοπίστηκαν μετά από σχετική έρευνα, διάφορα τεκμήρια τα οποία κατασχέθηκαν για να σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Στο μεταξύ ο 37χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού  Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε  σήμερα εναντίον του διάταγμα τετραήμερης κράτησης.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 37χρονος είναι συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και ανασκαφής για το σκοπό ανακάλυψης αρχαιοτήτων χωρίς άδεια.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ