20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Την άμεση κατασκευή των κυματοθραυστών εισηγείται το Κ.Σ. Κισσόνεργας στην περιοχή των Ποτίμων

Eπιτακτική χαρακτηρίζει την ο κοινοτάρχης Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού, την ανάγκη να διαχωριστεί η κατασκευή της μαρίνας από την κατασκευή των κυματοθραυστών για προστασία της ακτής στην παραλία `Πότιμα` από την διάβρωση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την μαρίνα στην περιοχή Πότιμα της Κισσόνεργας , και της απόσυρσης του ενδιαφέροντος για την κατασκευή της από την εταιρεία Pafilia.

Ο κ. Στυλιανού σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως σύμφωνα με την μελέτη για την `Προστασία και βελτίωση της ακτής του βορειοδυτικού παραλιακού μετώπου Πάφου`, που εκπονήθηκε για τα Δημόσια Έργα, η περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα έχει σοβαρό πρόβλημα διάβρωσης, αφού η ακτογραμμή έχει διαβρωθεί πέραν των 50 μέτρων τα τελευταία 20 χρόνια.

Στην μελέτη συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, προτείνεται η τοποθέτηση 10 κυματοθραυστών στην παραλία `Πότιμα`.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δυστυχώς συνέχισε, η κατασκευή των κυματοθραυστών και η προστασία της ακτογραμμής αναβλήθηκε αφού αναμενόταν να γίνει μετά την κατασκευή της μαρίνας.

Το Κ.Σ. Κισσόνεργας θεωρεί ότι πλέον το έργο κατασκευής των κυματοθραυστών πρέπει να διαχωριστεί από το έργο της μαρίνας αφού από ότι διαφαίνεται δεν πρόκειται να κατασκευαστεί η μαρίνα στο εγγύς μέλλον.

Ο κ. Στυλιανού υποστηρίζει, πως με την τοποθέτηση των κυματοθραυστών, αφενός θα σταματήσει η διάβρωση της παραλίας, και αφετέρου θα υποβοηθηθεί η φυσική συσσώρευση άμμου, η οποία σύμφωνα με μελέτες που έγιναν για την κατασκευή της μαρίνας υπάρχει άφθονη στον βυθό της περιοχής, καθιστώντας την παραλία Ποτίμων σε μια από τις καλύτερες πλαζ στην Πάφο.

Η παραλία `Πότιμα` που είναι η μεγαλύτερη παραλία στο ΒΔ παραλιακό μέτωπο της Πάφου (έχει μήκος γύρω στα δύο χιλιόμετρα), έχει εύκολη πρόσβαση, αρκετό χώρο για δημιουργία χώρου στάθμευσης και διευκολύνσεων, είναι σε κεντρικό σημείο και έτσι θα συμβάλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφοριακής κίνησης που παρατηρείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην Κάτω Πάφο, σημειώνει ο κοινοτάρχης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ