21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Τερματίστηκε η διαχείριση από τον Δήμο Πάφου του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών στη Μαραθούντα

 

Σε σχέση με την ενέργειά του να τερματίσει την περασμένη Πέμπτη 16 Μαρτίου τη διαχείριση του χώρου απόρριψης αδρανών υλικών στην περιοχή της Κοινότητας Μαραθούντας, ο Δήμος Πάφου ανακοινώνει τα εξής:

  1. Ο Δήμος ανέλαβε την επαναλειτουργία και διαχείριση του εν λόγω χώρου τον Οκτώβριο του 2015 κατόπιν συνεννόησης με το τότε αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, θεωρώντας τη λειτουργία του υπό τις περιστάσεις αναγκαίο κακό, αφού ελλείψει αδειοδοτημένης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην Επαρχία Πάφου οι συνέπειες από τη μη επαναλειτουργία του χώρου θα ήσαν οδυνηρές για το περιβαλλοντικό σώμα της πόλης και Επαρχίας μας.
  1. Η προσπάθεια του Δήμου για λειτουργία του χώρου ως προσωρινής λύσης μέχρι τη δημιουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων στην Επαρχία Πάφου, δεν έτυχε της αναμενόμενης στήριξης και κατανόησης από εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν ότι δεν ήταν ρεαλιστικό να γίνει μεγάλη βελτίωση ή εξάλειψη των εγγενών προβλημάτων του χώρου μέσω της προσωρινής διαχείρισής του.
  1. Μέχρι στιγμής, ο χώρος παραμένει κλειστός, παρά την πρόταση του Δήμου προς το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος όπως αναλάβει την κατοχή και λειτουργία του χώρου.
  1. Ο Δήμος δεν έχει πλέον οποιανδήποτε ευθύνη ή αρμοδιότητα για τη λειτουργία ή τη διαχείριση του συγκεκριμένου χώρου. Αποδίδοντας όμως μεγάλη σημασία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να ενεργήσει αποτελεσματικά ώστε να εξευρεθεί το συντομότερο λύση στο πρόβλημα μέχρι να λειτουργήσει σύγχρονη μονάδα επεξεργασία αδρανών αποβλήτων. Μέσα σ’αυτό το πνεύμα, ο Δήμος προωθεί με ταχύ ρυθμό την προκήρυξη διαγωνισμού για τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας αδρανών αποβλήτων στην περιοχή της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα σε έκταση γης που πολύ πρόσφατα του εκμισθώθηκε.
  1. Μέχρι την εξεύρεση από την αρμόδια Αρχή κατάλληλης προσωρινής διευθέτησης, καλούνται οι χρήστες του χώρου όπως μεταφέρουν τα απόβλητα που προέρχονται από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους επεξεργασίας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ