18.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Τελική αξιολόγηση του έργου της ΠΠΕ – ΠΑΦΟΣ2017 από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες

Αντιπροσωπεία του Οργανισμού Πάφος2017, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Οργανισμού Δρ. Χρίστο Πατσαλίδη, παρευρέθηκε σήμερα ενώπιον της αρμόδιας  Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για την τελευταία και τόσο καθοριστική αξιολόγηση πριν την επίσημη ανάληψη του τίτλου.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων αυτής της αξιολόγησης, θα κριθεί  η τελική  έγκριση πριν την ανάληψη του τίτλου όσο και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απονομή του Βραβείου Μελίνας Μερκούρη ύψους 1,500,000 ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αξιολόγησης εξέτασε σήμερα σε βάθος την τήρηση των υποχρεώσεων του Οργανισμού Πάφος2017 όπως αυτές κατατέθηκαν στο bid book κατά την περίοδο της διεκδίκησης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξέταση αναφορικά με την ποιοτική αριστεία και το περιεχόμενο του Καλλιτεχνικού-ΠολιτιστικούΠρογράμματος του Πάφος2017. Αξιολογήθηκε επίσης  η οικονομική και διοικητική διαχείριση του Οργανισμού αλλά και όλες οι υπόλοιπες στρατηγικές του στους τομείς της Επικοινωνίας, του Εθελοντισμού και της Κοινωνικής Συμμετοχής όπως επίσης και ο βαθμός ετοιμότητας για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος.

Επιπρόσθετα, αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος2017.

Μετά το πέρας της αξιολόγησης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, εξέφρασε τόσο  την ικανοποίηση του για την όλη παρουσίαση και ανάλυση η οποία έγινε εκ μέρους της αντιπροσωπείας του Οργανισμού, όσο και την αισιοδοξία του για το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης.

‘Όπως δήλωσε,  το θετικό αποτέλεσμα της σημερινής αξιολόγησης αποτελεί ουσιαστικά το διαβατήριο για μια πετυχημένη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ