19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ! Μαθήτριες που θα πήγαιναν στο παγκόσμιο του βόλεϊ «κόβονται» από το υπουργείο Παιδείας

Στο υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, η σημερινή ημέρα είναι μια κανονική μέρα όπως όλες τις άλλες. Και συγκεκριμένα, είναι… η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης*.

[city.sigmalive.com]

Τα κορίτσια της μαθητικής ομάδας του Λυκείου Πέτρου και Παύλου Λεμεσού καταγγέλλουν διάκριση εις βάρος τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το Υπουργείο Παιδείας, επικαλούμενο οικονομικούς λόγους, αποφάσισε τη μη μετάβασή τους στο Παγκόσμιο στη Βραζιλία.

Η καταγγελία έγινε μέσω σχετικής ανάρτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

siman2.jpg

«Είμαστε μια ομάδα του βόλεϊ από το σχολείο Απ. Πέτρου και Παύλου. Σχεδόν πάνω από μία δεκαετία, ως σχολείο, κερδίζουμε τους επαρχιακούς και παγκύπριους αγώνες κοριτσιών.

Έχουμε συμμετάσχει αυτά τα χρόνια σε όλους τους πανελλήνιους αγώνες και κάθε δύο χρόνια στο παγκόσμιο σχολικό. Έτσι και φέτος κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά σε όλους τους αγώνες το παγκύπριο πρωτάθλημα.

Το ίδιο ισχύει και με τα αγόρια, όπου τα τελευταία χρόνια το κέρδιζε το Grammar School εκτός από φέτος που το κέρδισε για πρώτη φορά το Παραλίμνι.

Το παγκόσμιο φέτος είναι στη Βραζιλία και ενώ αρχικά το υπουργείο είχε πει ότι λόγω κόστους δεν θα έστελνε κάποια ομάδα έχει τώρα αποφασίσει να στείλει μόνο τα αγόρια. Όπως θα νοιώσετε ακούγοντάς το εσείς, έτσι κι εμείς. Μήπως νιώσατε κι εσείς ότι πάλι γίνεται μια διάκριση μεταξύ φύλων;

Γιατί, άλλο λόγο δεν μπορούμε εμείς να διαπιστώσουμε. Η ομάδα περιέχει με διαφορά τις καλύτερες παίχτριες της Λεμεσού. 4 παίχτριες της εθνικής (σάλας και beach volley), 4 παίχτριες παίζουν στην πρώτη κατηγορία Γυναικών και τουλάχιστον 7 είναι από την πρωτοπόρο Ανόρθωση Λεμεσού που παίζει στη Β’ κατηγορία γυναικών και τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει πρωταθλήματα στα αναπτυξιακά.

Δεν ζητούμε να προτιμηθούμε εμείς από τα αγόρια, γιατί ως γυναίκειο φύλο σε μια χώρα που κάνει συνεχώς διακρίσεις απέναντί μας, δεν θα θέλαμε να γίνουν διακρίσεις εις βάρος του άλλου φύλου. Ζητούμε μια ίση μεταχείριση. Ή να πάμε και οι δύο ομάδες ή καμία».

*Παρόλο που η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης αφορά στον προσκοπισμό, αφού τη μέρα αυτή οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί συλλογίζονται για τις αξίες των οργανώσεών τους, εντούτοις η μη κριτική σκέψη εκ μέρους κάποιων αρμοδίων που ασχολούνται με τα της παιδείας και του αθλητισμού κάνει την εν λόγω ανάρτηση στη σελίδα του υπουργείου να μοιάζει εντελώς άτοπη.

Επίσης, είναι κι αυτό που μπαίνεις στη σελίδα του υπουργείου για να δεις μήπως και έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση και το μόνο που σημερινό πράγμα που συναντάς είναι αυτό το ποστ…

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ