19.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Φάρου τέλεσε ο Υπουργός Μεταφορών 

Ο Φάρος συμβολίζει τον τόπο μας, αλλά και το ίδιο το έργο του Υπουργείου Μεταφορών  που έχει ως στρατηγική επιδίωξη τη διατήρηση της Κύπρου ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου, ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών  και Έργων Μάριος Δημητριάδης σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης του Φάρου με τίτλο «Κύπρος, θάλασσα και φάροι: μια διαχρονική ιστορία», εντός του αρχαιολογικού χώρου Κάτω Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως παρά τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, οι προσπάθειές έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και την πλεύση σε ασφαλή λιμάνια.

Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις έχουμε χρέος, συνέχισε ο Υπουργός, να σεβαστούμε τον νησιωτικό χαρακτήρα της χώρας μας και να επενδύσουμε σε αυτόν, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι εάν ανοίξουμε και πάλι τους ορίζοντες μας προς τη θάλασσα, όπως μας διδάσκει η ιστορία, θα καταστούμε ισχυρότεροι και πιο αυτάρκεις ως κράτος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Μέσα από τη θάλασσα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας, με βάση τα νέα δεδομένα της εποχής μας, μπορούμε να συνεχίσουμε να διαδραματίζουμε ρόλο γέφυρας ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή» συμπλήρωσε.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε τέλος πως η ιστορική πορεία της θάλασσας παρουσιάζεται μέσα από την έκθεση και τις σημαντικές εργασίες που έγιναν από το Τμήμα Αρχαιοτήτων για αποκατάσταση της περιοχής αυτής του Φάρου, ως μέρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ