30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Σύστημα χαμηλής πίεσης επηρεάζει την Κύπρο – Βροχές και καταιγίδες στο μενού

Σύστημα χαμηλής πίεσης που θα δώσει μικρή διαταραχή με αποτέλεσμα βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες, αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλεάνθη Νικολαΐδη. 
Όπως ανέφερε, η θερμοκρασία κυμαίνεται στις κανονικές για την εποχή, με το βράδυ να είναι αρκετά πιο δροσερό.
Όσον αφορά τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν κοντά στις κανονικές, χωρίς να αποκλείονται διακυμάνσεις.
Η αθροιστική βροχή θα είναι περισσότερο αυξημένη στα ορεινά και τα δυτικά, ωστόσο δεν θα υπερβεί την κανονική.
Αναλυτικά ο καιρός
Tο απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα υπάρχει συννεφιά, που στα ορεινά δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρείται χαμηλή νεφώση. Σταδιακά αναμένεται και τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και σταδιακά, στα δυτικά, μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ αλλά αρχικά θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα υπάρχει συννεφιά, που το απόγευμα δεν αποκλείεται να δώσει μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν, το απόγευμα, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Νεφώσεις, όμως, που θα αναπτύσσονται το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ