20.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Σύσκεψη στην Πάφο για την αντιμετώπιση πλημμυρών και ακραίων καιρικών φαινομένων 

Σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με σκοπό να εξεταστεί ο βαθμός ετοιμότητας που υπάρχει για την αντιμετώπιση πλημμυρών ή άλλων ακραίων καιρικών  φαινομένων που πιθανόν να πλήξουν την Επαρχία.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν κάποια προβλήματα τα οποία έχουν τύχει χειρισμού όπως βελτιωτικές εργασίες στο κυκλικό κόμβο του Debenhams όπου παρατηρήθηκε μεγάλη ροή ομβρίων και την περιοχή της γέφυρας Μαντριών όπου το Τμήμα Δημοσίων Έργων προβαίνει στις αναγκαίες συντηρήσεις στις αντλίες που τοποθετήθηκαν.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αστυνομία η πυροσβεστική υπηρεσία , οι τοπικές αρχές,  το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών υπηρεσιών, η πολιτική άμυνα , η ΑΗΚ  και  η CYTA.

Της σύσκεψης που  με βάση το σχέδιο «Προμηθέας”που  σε τέτοιες περιπτώσεις συντονίζει ο οικείος Έπαρχος ηγήθηκε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου αλλά τον επιχειρησιακό συντονισμό και έλεγχο τον έχει η πυροσβεστική υπηρεσία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης  έγινε αναφορά στην συνεργασία που υπάρχει και ανταλλαγή των πληροφοριών σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα είτε είναι πλημμύρες,άνεμοι και πτώση δέντρων με στόχο την εξυπηρέτηση της ασφάλειας του πολίτη.

Η κ. Λάμπρου κατά την σύσκεψη ανέφερε πως η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στις 18.10.2018 κυκλοφόρησε εγκύκλιο σε όλες τις τοπικές αρχές , δήμους και κοινοτικά συμβούλια προς ενημέρωση για τον καθαρισμό σχαρών και φρεατίων , τον καθαρισμό αργακιών γεφυριών και υδατορεμάτων , καθαρισμό από τυχόν  άχρηστα αντικείμενα ή ακαθαρσίες που είναι αρμοδιότητα της κάθε τοπικής αρχής ώστε να μην γίνεται απόφραξη των οχετών κατά την διάρκεια πολυομβρίας.

Επιπρόσθετα στην εγκύκλιο έγινε αναφορά στο θέμα της ετοιμότητας συνεργείων.

Η Έπαρχος Πάφου αναφέρθηκε παράλληλα στο σχέδιο διαχείρισης δυνητικών κινδύνων σε συγκεκριμένες περιοχές που προχώρησε το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων κατόπιν  ευρωπαϊκών οδηγιών στο πλαίσιο του οποίου  λαμβάνονται μέτρα σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές  για την απάμβλυνση των φαινομένων με τα φρεάτια, τον έλεγχο των αγωγών αλλά και αντιπλημμυρικά έργα που γίνονται σταδιακά. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ