24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Σύντομα στην Πάφο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Ποιος ο λόγος;

Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάφο στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα για τη βούληση της κυβέρνησης να υλοποιηθούν σημαντικά έργα υποδομής στην Επαρχία μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ενόψει της προγραμματισμένης για τις 3 Ιουλίου επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη.

Κατά την επίσκεψη, είπε, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για τους Δήμους και τις κοινότητες και θα γίνει μια ανασκόπηση για τα έργα που έχουν εξαγγελθεί, αυτά που έχουν υλοποιηθεί, και αυτά που θα γίνουν.

Αναμένεται ότι θα συζητηθούν όλα αυτά τα ζητήματα, ώστε να εξεταστούν και τα παραπέρα βήματα στην πόλη και επαρχία Πάφου σε ό,τι αφορά έργα υποδομής, πρόσθεσε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο μεταξύ έχουν εντατικοποιηθεί οι προετοιμασίες του ΕΒΕ Πάφου και των τοπικών αρχών  ενόψει της επίσκεψης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δήμο Πάφου όπου θα συζητηθούν τα διάφορα θέματα και θα τεθούν προτεραιότητες.

Από πλευράς ΕΒΕ Πάφου θα εγερθούν τα θέματα της προώθησης του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, της ολοκλήρωσης του δρόμου Έζουσας – Αεροδρομίου – Τάφοι των Βασιλεών – Κόλπου των Κοραλίων, της  προβλήτας της Πάφου όπου εκκρεμεί – όπως είπε-  ο διορισμός εκπροσώπου του Υπουργείου Μεταφορών στην ομάδα έργου που θα εκπονήσει τη μελέτη.

Επίσης είπε ο κ. Δημητριάδης θα τεθεί θέμα για τη δημιουργία ξενοδοχειακής σχολής στην Πάφο, καθώς και επίσης τεχνικού επιπέδου σχολής, έχοντας στο μυαλό το πρότυπο του ΑΤΙ καθότι υπάρχει στην Πάφο αλλά και παγκύπρια ιδιαίτερη ζήτηση για τεχνικά επαγγέλματα επιπέδου ΑΤΙ.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως θα τεθούν θέματα όπως η ανάπλαση των παραλιών και η ολοκλήρωση άλλων οδικών δικτύων τα οποία εκκρεμούν.

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα όπως η Πάφος καταστεί περιφερειακό κέντρο παροχής υψηλής ποιότητας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ιατρικού τουρισμού καθώς και η δημιουργία περαιτέρω τριτοβάθμιων σχολών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν τέτοιες δυνατότητες αλλά θα πρέπει να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και να τύχει αυτή η προσπάθεια επεξεργασίας από πλευράς τους Κράτους ώστε η Πάφος να μην εξαρτάται μόνο από τον τουρισμό και τον κατασκευαστικό τομέα, αν και – όπως είπε – αυτή τη στιγμή αυτοί είναι οι τομείς που υποστηρίζουν την οικονομία της Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ