19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Σόκαρε την κoινή γνώμη στην Πάφο η παραίτηση Πενταρά- Τι μέλλει γενεσθαι;

Σοκ αποτέλεσε για την κοινή γνώμη της Πάφου η παραίτησή του νέου Αστυνομικού Διευθυντή , Νίκου Πενταρά την οποία έστειλε γραπτώς στον Αρχηγό Αστυνομίας.


  Ως κεραυνός εν αιθρία, στην μικρή κοινωνία της Πάφου, έπεσε η είδηση της πρόθεσης του Αστυνομικού Διευθυντή της Επαρχίας, Νίκου Πενταρά, να παραιτηθεί.
 Ο αστυνόμος Α’ Νίκος Πενταράς ανέλαβε καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Πάφου αρχές Μαρτίου και απο την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του έδωσε σπουδαία δείγματα γραφής.
Απο την πρώτη στιγμή έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας ανάμεσα στους πολίτες με την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Εντατικοποίησε τους μηχανοκίνητους ελέγχους τόσο εντός της πόλης όσο και στο λεγόμενο δευτερεύον οδικό δίκτυο, αύξησε τις περιπολίες στις περιοχές που παρουσιάζεται πολυκοσμία, στήριξε ένθερμα το θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενώ δεσμοθέτησε την παρουσία πεζών αστυνομικών σε μέρη όπως το παραλιακό μέτωπο και το κάστρο της Κάτω Πάφου.
Ως αξιωματικός ο Νίκος Πενταράς χαρακτηρίζεται ως αποφασιστικός, δραστήριος, δίκαιος, έντιμος και ακεραιου χαρακτήρα.
Συνάδελφοι του, παράγοντες της Πάφου αλλά και απλοί πολίτες με τους οποίους συνομιλήσαμε αναφέρουν πως ο κ. Πενταράς πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις ενώ ακόμη και στην περίπτωση που αυτό δεν θα συμβεί, υποστηρίζουν ότι ο Αρχηγός ή ακόμη και ο Υπουργός, δεν πρέπει να κάνουν δεκτή την παραίτησή του.
Τέλος, να αναφερθεί ότι επειδή η παραίτηση αφορά ανώτερο αξιωματικό, το θέμα θα χειριστεί προσωπικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου ο οποίος θα πάρει και την τελική απόφαση.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ