20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Συντονίζονται Δήμοι και κοινοτητες για ενιαιες δράσεις

Τον συντονισμό των δράσεων τους για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας εικόνας της περιοχής από το αεροδρόμιο Πάφου μέχρι την Πέγεια, μέσω της «ωρίμανσης» και εκτέλεσης έργων υποδομής και εξωραϊσμού, της ενιαίας προκήρυξή διαγωνισμών για αγορά ειδών και υπηρεσιών και άλλων συναφών ενεργειών, αποφάσισαν οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες 12 συνολικά Τοπικών Αρχών της μείζονος περιοχής πόλης Πάφου.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της περιοχής, στην οποία παρακάθησαν επίσης ο Δήμαρχος Γεροσκήπου και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Τίμης, Αγίας Μαρινούδας, Κονιών, Χλώρακας και Λέμπας. Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος Πέγειας και οι Κοινότητες Αχέλειας, Κισσόνεργας, Μεσόγης και Εμπας, οι εκπρόσωποι των οποίων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην πρώτη συνάντηση λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων.
Στην πρώτη αυτή σύσκεψη συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων ο κοινός σχεδιασμός και προσφοροδότηση του βασικού οδικού δικτύου της περιοχής, με αναλογικό επιμερισμό του απαιτούμενου κόστους ώστε η εκτέλεση των έργων να προχωρήσει γρήγορα και αποτελεσματικά, η ενιαία δημοπράτηση διαφόρων αναγκαίων προμηθειών, όπως μηχανήματα, υλικά, λαμπτήρες κ.α., προς εξοικονόμηση χρόνου και κονδυλίων, καθώς και η ανάληψη άλλων κοινών δράσεων στους τομείς του πρασίνου και της καθαριότητας, όπως τα δύο μεγάλα Γραμμικά Πάρκα.

Αποφασίστηκε επίσης όπως στην επόμενη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του χρόνου, όλοι οι συμμετέχοντες προσκομίσουν συγκεκριμένες προτάσεις για συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ