21.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Συνεργασία Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου – Abbass Ajami Achitects

Την Τετάρτη 17 Ιουλίου η Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου προχώρησε στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την εταιρεία Abbass Ajami Architects. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν οι κ. Σόλων Ξενόπουλος, Κοσμήτωρ της Σχολής Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Νεάπολις και ο κ. Abbass Ajami, αρχιτέκτονας και ιδιοκτήτης της Abbass Ajami Architects.

Η Abbass Ajami Architects αποτελεί εταιρεία αρχιτεκτονικών γραφείων με έδρα την Πάφο και ενεργή παρουσία σε Γερμανία και Λίβανο. Μέσω των project της, η Αbbass Ajami Architects δείχνει ευαισθησία σε ζητήματα αειφορίας και περιβάλλοντος, γεγονός που αποδεικνύεται από τις πρωτοποριακές λύσεις χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας, την δημιουργία νέας γενιάς υπερ-αποδοτικών ανεμογεννητριών και νέων μορφών συστημάτων επένδυσης που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προνοεί την τοποθέτηση φοιτητών, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, στην εταιρεία Abbass Ajami Architects, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας», και ταυτόχρονα προωθεί κοινές δράσεις με τη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις. Μέσω της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας προωθείται η κοινή αντίληψη των δύο πλευρών για επαφή του επιχειρηματικού κόσμου με την ακαδημαϊκή δραστηριότητα και την προσαρμογή των προγραμμάτων σπουδών στις σύγχρονες και μελλοντικές ανάγκες της αγοράς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά την διάρκεια της συνάντησης των δύο πλευρών αναλύθηκαν οι μελλοντικές προκλήσεις του κλάδου της αρχιτεκτονικής και μηχανικής.  Tόσο ο κ. Ξενόπουλος, όσο και ο κ. Ajami συμφώνησαν στην ανάγκη η πανεπιστημιακή κοινότητα να προΐσταται των εξελίξεων και των προκλήσεων, έχοντας πάντοτε την προσοχή της στραμμένη στις απαιτήσεις του σήμερα.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, μέσω της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, καλωσορίζει την Αbbass Ajami Architects στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών του, που παγιώνει τον ρόλο του ως φορέα εξέλιξης και ανάπτυξης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ