21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Συνεργασία Πάφου- Αμμάν σε διάφορους τομείς

Συγκεκριμένες ενέργειες για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους, στους τομείς του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών, αποφάσισαν σήμερα οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Πάφου και Αμμάν.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το πρωί, αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων οι ανταλλαγές λαογραφικών και φιλαρμονικών σχημάτων, καθώς και οι ανταλλαγές μεταξύ παιδιών. Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, απηύθυνε επίσης πρόσκληση στον Δήμο του Αμμάν για φιλοξενία καλλιτεχνών από την Ιορδανία στο ανακαινισμένο Χάνι του Ιμπραήμ.

Οι εκπρόσωποι των δύο Δήμων συζήτησαν επίσης θέματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών στον τομέα των νέων τεχνολογιών, καθώς ο Δήμος του Αμμάν βρίσκεται ήδη στο στάδιο της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ψηφιακών εφαρμογών, ενώ η Πάφος έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο τη μετατροπή της σε «έξυπνη πόλη».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία της Πάφου που βρίσκεται στην ιορδανική πρωτεύουσα με την ευκαιρία της έναρξης των απευθείας πτήσεων Πάφου – Αμμάν, επισκέφθηκε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο, ο οποίος έχει τη Μητροπολιτική του έδρα στην ιορδανική πρωτεύουσα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ