24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Συνελήφθη απατεώνας που ξεγελούσε Κύπριους ανέργους

Συνελήφθη στην Ελλάδα ο Μοχάμεντ Μπεν Χασέν, 61 ετών, ο επιχειρηματίας που ξεγελούσε Κύπριους ότι θα τους βρει δουλειά στη Γαλλία, αντ’ αυτού ωστόσο λάμβανε τα χρήματα και εξαφανιζόταν.


 

Η σύλληψη του έγινε έπειτα από ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές ένταλμα σύλληψης, το οποίο είχε εκδοθεί το 2013 κατά την περίοδο την οποία είχαν καταγγελθεί τα αδικήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας Κύπρου ο Χασέν ή Κρασόπουλος όπως παρουσιαζόταν στα θύματα του συνελήφθη προ δεκαημέρου, ωστόσο έφερε ένσταση στην έκδοση του στην Κύπρο.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις όπου ο κρατούμενος φέρει ένσταση σε έκδοση του, η διαδικασία μπορεί να πάρει μέχρι και 72 μέρες το αργότερο για να ολοκληρωθεί.

Ο Κρασόπουλος αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών, μεταξύ αυτών, η συνωμοσία με σκοπό την καταδολίευση κοινού, η συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, οι ψευδείς παραστάσεις για σύσταση εταιρείας, η πλαστογραφία, η πλαστοπροσωπία και πολλές άλλες.

«Θα σας βρω δουλειά στη Λιλ της Γαλλίας»

Ο Κρασόπουλος έταζε σε Κύπριους ανέργους ότι θα τους εξασφάλιζε δουλειά στη Λίλ της Γαλλίας, σε εταιρεία με οικοδομές και με πολύ καλούς όρους εργοδότησης.

Ζητούσε να του δώσουν ο καθένας από 620 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει γύρω στις 290 χιλιάδες ευρώ και να εξαφανιστεί. Ο αριθμός των παραπονούμενων, οι οποίοι καταγγέλλουν τον Κρασόπουλο ανέρχονται στα 465 άτομα.

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ