24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Συνέντευξη Ζήνωνας Ζήνωνος:  “Καιρός οι νέοι να μπουν στην πρώτη γραμμή”

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος;

Είναι καιρός οι νέοι και μορφωμένοι να βγουν στη πρώτη γραμμή και να αναλάβουν δράση στα κοινωνικά δρώμενα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού Δημοτικού Συμβούλου κατά τη γνώμη σας;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο ιδανικός δημοτικός σύμβουλος είναι αυτός που μπορεί να αναλύσει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, κινδύνους και προοπτικές σε μια σειρά ζητημάτων που καθημερινά θα έχει να διαχειριστεί. Παράλληλα θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να διερευνά σε βάθος τα ζητήματα που απασχολούν στις συνεδρίες.

Ακούμε σήμερα τους πολίτες να έχουν διάφορα παράπονα με τα κόμματα. Διεκδικείτε εκλογή κάτω από ένα κομματικό συνδυασμό. Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν το δικό σας κόμμα;

Τα κόμματα την τελευταία δεκαετία βελτιώνονται και απομονώνουν αυτούς που δρούσαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. Έχουμε μπει σε μια σαφή αλλαγή πορείας στο τρόπο λειτουργίας των κομμάτων και σε αυτό έχει επιδράσει η εμπλοκή νέων ανθρώπων. Το Δημοκρατικό Κόμμα πρωτοστατεί και επικροτεί εμπράκτως αυτή την αλλαγή.

Ποια έργα υποδομής νομίζεις ότι χρειάζεται σήμερα η Γεροσκήπου; Ποιες είναι οι δικές σας νέες προτάσεις;

Η υφιστάμενη κατάσταση στη πλατεία θα πρέπει να επαναξιολογηθεί, και να  γίνουν βελτιώσεις υποδομών για να καταστεί χρήσιμη. Επιπλέον το παραλιακό μέτωπο χρειάζεται να αναβαθμιστεί ποιοτικά για να ενισχύσει την επισκεψιμότητα. Η πλατεία και το παραλιακό μέτωπο με σωστό σχεδιασμό και βελτιώσεις μπορούν να εκτοξεύσουν το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν.

Στη Γεροσκήπου έχετε την ευτυχία να διαθέτετε μια πλούσια παράδοση σε σχέση με τη Θεά Αφροδίτη και τους Ιερούς Κήπους. Ποιες προτάσεις θα μπορούσαν να αναδείξουν τη συγκυρία αυτή προς όφελος της πόλης σας;

Θα πρέπει να αναδειχτεί η πλούσια παράδοση και ο περιηγητής να ενημερώνεται εύκολα για την μυθολογική και ιστορική αξία της Γεροσκήπου. Παραδόσεις όπως το λουκούμι, η παφίτικη πίσσα, τα Ιεροκήπεια, το λαογραφικό μουσείο, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, θα πρέπει να αναδειχθούν και να προβληθούν μέσα από συγκεκριμένες στρατηγικές. Άλλωστε αυτό είναι και μια πρόταση την οποία έχω καταθέσει δημόσια προ πολλού.

Την Τοπική Αυτοδιοίκηση που την θέλετε  να οδηγείται μέσα από την επικείμενη αναδιάρθρωσή της;

Μέσα από μια σωστή και εμπεριστατωμένη μελέτη η επικείμενη αναδιάρθρωση μπορεί να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ρόλο που ήδη διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Για να γίνει αυτό όπως έχω προαναφέρει χρειάζονται δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι να μελετούν και να επαγρυπνούν. Θέλω να τονίσω δυο ζητήματα. Η πρόταση μου για τον δήμο της Γεροσκήπου είναι η επέκταση σε όλη την ανατολική Πάφο και όχι η συγχώνευση με άλλο δήμο. Επιπλέον καταγγέλλω την στάση κάποιων δημοτικών συμβούλων της Γεροσκήπου που δέχθηκαν την διάλυση του δήμου.

Πως ονειρεύεστε την Γεροσκήπου του αύριο;

Θα μπορούσα να παραθέσω μια σειρά επιχειρημάτων για τα όνειρα που έχω, όμως δεν θα το κάνω στη παρούσα φάση. Με ειλικρίνεια αυτό που ονειρεύομαι για την Γεροσκήπου είναι να επιστρέψουν οι εποχές εκείνες, όπου οι Γεροσκηπιανοί έκαναν την έξοδο τους στη Γεροσκήπου σε κάθε περίπτωση για καφέ, για φαγητό, είτε για βόλτα και είχαμε μια κοινωνία πολύ συνδεδεμένη μεταξύ μας, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Αυτό  είναι που ονειρεύομαι και νοσταλγώ.

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Θα ήθελα να κάνω κάλεσμα στο κόσμο της Γεροσκήπου και κυρίως στους νέους να στηρίξουν την υποψηφιότητα μου. Είμαι ένας νέος που έχω σημαντικές προτάσεις, ικανές να αναβαθμίσουν σημαντικά την πόλη μας. Έχω γνώσεις, εμπειρίες και κυρίως την όρεξη να εργαστώ με μεθοδικότητα και πλάνο για να δώσω νέα πνοή στα κοινωνικά δρώμενα, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Θέλω να τονίσω ότι είμαι λάτρης της καινοτομίας και του εκσυγχρονισμού και από αυτή τη βάση θα εργαστώ για την αναβάθμιση του δήμου μας.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ