17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Συνέντευξη Αντρέας Πέτρου: ” Οι νέοι να βγουν μπροστά, σπάζοντας το κατεστημένο, φέρνοντας αέρα αλλαγής, οξυγόνο για την Πέγεια του αύριο”

Γιατί αποφάσισες να είσαι υποψήφιος;

Η Πέγεια είναι ένας υπέροχος Δήμος σε μια πολύ όμορφη περιοχή που μπορεί να προσφέρει ότι χρειάζεται για κάποιο να ζήσει και να δημιουργήσει οικογένεια, να δημιουργήσει επιχείρηση. Δραστηριοποιώντας στη Πέγεια τα τελευταία 13 χρόνια στην επιστροφή μου από τις σπουδές συνηδειτοποιησα ότι όσες αλλαγές γίνονται στη Πεγεια είναι με ιδιωτική πρωτοβουλία και η τοπική αρχή αδυνατεί να τρέξει παράλληλα ή να ηγηθεί της ανάπτυξης με ανάλογες υποδομές, έργα και γενικά να βελτιώσει το επίπεδο της ποιότητας ζωής. Έχω τρία παιδιά και πραγματικά με στεναχωρεί το γεγονός ότι κάποια απλά και στοιχειώδη απουσιάζουν από την Πεγεια. Οι υποδομές, οι δρόμοι, ο ελλιπής φωτισμός, η ανάγκη για αθλοπαιδιές, η έλλειψη πολιτιστικής δράσης, η μη αξιοποίηση της τεχνολογίας υπηρεσίες του Δήμου και η ελλιπής ενημέρωση, η αποχή από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και προσφοράς προς τους Δημότες είναι μόνο μερικά που πρέπει να αλλάξουν στη Πεγεια. Γι αυτό το λόγο αποφάσισα να κατέλθω υποψήφιος με σύνθημα αλλαγής, σύνθημα ανανέωσης και προσφοράς προς όσους έχουν τα ίδια ή παρομια πιστεύω με έμενα και όσους πραγματικά θέλουν ένα Δήμο σύγχρονο με όραμα για το μέλλον με στόχο καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας και ίσως προς όλους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού Δημοτικού Συμβούλου κατά τη γνώμη σας;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ένας σύμβουλος πρέπει να είναι δραστήριος, να έχει προσωπικότητα, να είναι αυτάρκης και επιτυχημένος επαγγελματικά, να βλέπει μπροστά χωρίς να λογαριάζει μικροσυμφέροντα και να μπορεί να δουλέψει ως ομάδα. Πιστεύω η μέχρι τώρα συμμετοχή μου στα κοινά τόσο με τα κέντρα νεότητας για χρόνια, όσο και στους συνδέσμους γονέων, μου έχουν δώσει τη δύναμη, τις γνώσεις, την τόλμη και τα εχέγγυα για προσφορά. Όντας ο πρώτος που τόλμησε και δραστηριοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μιχαλάκη Κυπριανού το 2004 με το Ασφαλιστικό μου γραφείο και μετά από μια πολύ  επιτυχημένη διαδρομή 12 χρόνων θεωρώ ότι ήρθε η ώρα τις εμπειρίες και το όραμα που έχω για την Πεγεια να το μετουσιώσω σε πράξεις και με τον Δυναμισμό και ενεργητικότητα που με διακατέχει και  να δουλέψω προς το κοινό καλό μακριά από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές.

Ακούμε σήμερα τους πολίτες να έχουν διάφορα παράπονα με τα κόμματα. Διεκδικείτε εκλογή κάτω από ένα κομματικό συνδυασμό. Γιατί οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν το δικό σας κόμμα;

Είμαι υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα, το κόμμα στο οποίο είμαι μέλος από έφηβος. Έχοντας διατελέσει Ταμίας της Αναγέννησης Ηνωμένου Βασιλείου για τρία χρόνια και μετέπειτα μέλος και αντιπρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Πάφου. Κατά τα έτη 2003 και 2004 εργαζόμουν ως επιστημονικός συνεργάτης του ΔΗΚΟΥ μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Πιττοκοπίτη. Θεωρώ το ΔΗΚΟ ως κόμμα του κατεξοχήν κέντρου είναι σε θέση και μπορεί να κρατά ισορροπίες και να διαβουλεύεται με όλους προς επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.  Όμως, οι τοπικές εκλογές έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο, την οικογένεια, τις τοπικές ανάγκες και τις τοπικές ιδιαιτερότητες  και λιγότερο για το Κυπριακό και τα άλλα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας. Γι αυτό η δική μου υποψηφιότητα έχει στόχο τους μετριοπαθείς φίλους τους απλούς οικογενειάρχες, την πλατιά μάζα ανθρώπων που δεν έχουν εμμονές και δεν λειτουργούν ακραία.

Ποια έργα υποδομής νομίζεις ότι χρειάζεται σήμερα η Πέγεια; Ποιες είναι οι δικές σας νέες προτάσεις;

Η Πέγεια δεν πήρε τίποτα τα τελευταία χρόνια. Ενώ ανακοινώθηκαν 38 έργα στην Επαρχία Πάφου πριν ενάμιση χρόνο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Πέγεια ήταν απών με εξαίρεση την δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο του παλιού σχολειού. Η Πεγεια χρειάζεται τουλάχιστο τρία μεγάλα πολεοδομικά έργα που θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος. Η Λεωφόρος Μιχαλάκη Κυπριανού με σύγχρονο φωτισμό και πεζοδρόμια είναι πέραν για πέρα αναγκαίος σήμερα από ποτέ. Η ανάπλαση και εξωραϊσμός της πλατείας της Πεγειας με την περίφημη Βρύση των Πεγιώτισσων και επίσης ο οικονομικός πνεύμονας της Πεγειας, η Λεωφόρος κόλπου κοραλλιών χρειάζεται αναζωογόνηση και ιδιαίτερη προσοχή και σημασία. Είναι πάρα πολλά τα έργα που χρειάζεται η Πέγεια αλλά θα σταθώ σε δυο μικρά τα οποία μπορεί να υλοποιηθούν εύκολα και σύντομα. Μετατροπή χώρων πρασίνου σε παιδικές χαρές ή μικρά πάρκα στη Πέγεια και επίσης άμεση προώθηση και αίτηση για κλειστή αίθουσα αθλοπαιδιών και εκδηλώσεων. Ήμαστε ίσως ο μοναδικός Δήμος που δεν έχουμε χώρο για εκδηλώσεις το Χειμώνα, όπως και επίσης αίθουσα για αθλοπαιδιές, διότι αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Και είναι εφικτό να καταφέρουμε να ξεκολλήσουμε τα παιδιά από την τηλεόραση και τα τάμπλετ και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ή τον πολιτισμό.

Στη Πέγεια έχετε την ευτυχία να διαθέτετε μια πλούσια αρχαιολογική παράδοση. Ποιες προτάσεις θα μπορούσαν να αναδείξουν τη συγκυρία αυτή προς όφελος της πόλης σας;

Αρχικά θα έλεγα ένας τοπικός τουριστικός χάρτης όπου θα μπορεί ο κάθε ένας ντόπιος και ξένος να ενημερωθεί για την πλούσια ιστορία και πολιτισμό μας, με μικρές αναφορές στην Βρύση των Πεγιώτισσων, στον αρχαιολογικό πάρκο του Αγίου Γεωργίου, στη Μάα και το παλαιόκαστρο. Επίσης είναι καιρός για Δημιουργία λαϊκής γειτονίας και λαογραφικού – ιστορικού μουσείου όπου θα μπορεί ο κάθε ένας να το επισκεφτεί. Είναι πολλά που μπορεί να γίνουν, φτάνει το νέο δημοτικό συμβούλιο να έχει την όρεξη και την ενεργεία που χρειάζεται για να επιτύχει.

Πως ονειρεύεστε την Πέγεια του αύριο;

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια περιοχή με τόσες φυσικές ομορφιές από τον Άγιο Γεώργιο, της παρυφές του Ακάμα, τις θαλασσινές σπηλιές, τις μοναδικές φυσικές παραλίες του κόλπου κοραλλιών και γενικά σε ένα αρκετά πράσινο Δήμο. Όμως, η ανάδειξη και αξιοποίηση όλων αυτών των χώρων μέσω της ανάλογης υποδομής και τις ανάλογης προβολής επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί, να είμαστε θαρραλέοι και να πάρουμε αποφάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων, που θα μπορούμε να είμαστε αυτόνομοι οικονομικά και που όλοι οι Πεγειώτες θα μπορούν να έχουν δουλεία και εργασία στην Πέγεια. Πιστεύω πραγματικά ότι αν αξιοποιήσουμε σωστά τα φυσικά χαρακτηριστικά μας και δημιουργήσουμε καλύτερες υποδομές τότε το μέλλον εμάς και τον παιδιών μας θα είναι στη Πέγεια

Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς προσωπικά;

Η μέχρι τώρα προσφορά μου στα κοινά, η ενεργή εμπλοκή μου σε συμβούλια, η για χρόνια ενημέρωση μου για τα προβλήματα της Πέγειας ζώντας και δουλεύοντας στη Πέγεια μου δίνουν το εφαλτήριο για προσφορά,  για πραγματική ανανέωση τις τοπικής πολιτικής ζωής. Μου δίνουν την δύναμη για προσφορά στο τόπο που γεννήθηκα, μου δίνουν την απαιτούμενη δυναμική για να μιλώ σε όλους τους δημότες, ντόπιους, κοινοτικούς και ξένους ως ίσως προς ίσως και τέλος είναι καιρός οι νέοι, με όραμα, με ενέργεια και δύναμη να βγουν μπροστά, σπάζοντας το κατεστημένο, φέρνοντας αέρα αλλαγής, οξυγόνο για την Πέγεια του αύριο, προοπτική για τα παιδιά μας.

Θέλω να πιστεύω ότι είναι καιρός η γενιά μας, που είναι στην πλειοψηφία μορφωμένοι, που έχουν ζήσει ή ταξιδέψει σε άλλες χώρες ή άλλες πόλεις και έχουν δει τα βήματα ανάπτυξης και προόδου, να σκεφτούν και να μας κρίνουν όλους. Ας σπάσουμε το κατεστημένο του ψηφίζω τον γείτονα τον συγγενή και επιτέλους ας ψηφίσουμε με βάση ποιοι μπορούν να προσφέρουν, ποιοι τολμούν για την αλλαγή,  και ποιοι έχουν τις γνώσεις τον δυναμισμό και τη θέληση για την Πέγεια του αύριο. Είμαι βέβαιος ότι σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος  θα ψηφίσει τους καλύτερους και πιο ικανούς και αν οι Πεγειώτες με αξιολογήσουν θετικά και με τιμήσουν με την ψήφο τους να ξέρουν ότι τα λόγια θα γίνουν πράξεις και σε συνεργασία με το νέο Δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσουμε για την Πέγεια που όλη θέλουμε.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ