17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Συνάντηση Προέδρου ΕΒΕ με την Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης [EBDR] 

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κος Αντρέας Δημητριάδης και ο Γραμματέας/ Διευθυντής κος Μαρίνος Στυλιανού συναντήθηκαν με την Διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης [EBDR] υπεύθυνη για τις ΜμΕ κα Anna Filipova και τον Λειτουργό κο Νικόλα Κολαρίδη την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018 στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου.

Στη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΕΒΕ ζήτησε ενημέρωση για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης Μεγάλων Αναπτύξεων στην Επαρχία της Πάφου και γενικά τα προγράμματα χρηματοδότησης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα η κα Filipova αναφέρθηκε στις προθέσεις της Τράπεζας να δανειοδοτήσει μεγάλες μεικτές αναπτύξεις κυρίως σχετικές με τον Τουρισμό τόσο για καινούριες αναπτύξεις όσο και για ανακαινίσεις και ανοικοδομήσεις από €3 εκ. μέχρι €250 εκ. Η κα Filipova αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά προϊόντα που προσφέρουν οι εμπορικές τράπεζες της Κύπρου και της Ελληνικής με τις οποίες συνεργάζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα με την παροχή κεφαλαίων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κος Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να εκσυγχρονιστούν και να βελτιώσουν τις υπηρεσίες στη βάση μελετών που προτίθενται να εκπονήσουν. Η κα Filipova έκανε εκτενή αναφορά στο Πρόγραμμα «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες για Μικρές Επιχειρήσεις», την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Εμπορίου που είναι σε ισχύ καθώς και για τις επιχορηγήσεις για αγορά Συμβουλευτικών Υπηρεσιών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή βοήθειας σε περισσότερες από 120 ΜμΕ, σε διάρκεια τριών ετών, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την προώθηση της ανάπτυξής τους, μέσω παροχής οικονομικής ενίσχυσης υπό τη μορφή επιχορηγήσεων για τη συνεργασία με τοπικούς και διεθνείς συμβούλους επιχειρήσεων.

Η πρόσκληση στοχεύει στη συγχρηματοδότηση του κόστους αγοράς συμβουλευτικών υπηρεσιών από 30 ΜμΕ. Οι επιχορηγήσεις θα εγκρίνονται με σειρά προτεραιότητας όπως εξήγησε η κα Filipova (κατά σειρά υποβολής της αίτησης και εφόσον ο υποψήφιος πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τα κριτήρια έγκρισης της επιχορήγησης). Η τελευταία μέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 26η Οκτωβρίου 2018 ενώ σχετικές πληροφορίες για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τους κανόνες εκταμίευσης των επιχορηγήσεων, τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, το χρονοδιάγραμμα που θα τηρηθεί και άλλες διευκρινήσεις σχετικές με την πρόσκληση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι διαθέσιμες μέσω:

Τέλος, ο κος Δημητριάδης και η κα Filipova, συμφώνησαν όπως πραγματοποιηθεί σχετική διάλεξη/ ενημέρωση επί των πιο πάνω διαθέσιμων χορηγήσεων και τραπεζικών προϊόντων στις 28 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΕΒΕ Πάφου ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι ενδιαφερόμενες Επιχειρήσεις/ Εταιρείες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ