18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Συνάντηση εμπορικού ακόλουθου Κίνας με το ΕΒΕ Πάφου 

Σημαντική χαρακτηρίζει συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Πάφου με τον εμπορικό ακόλουθο της Κίνας στην Κύπρο Wang Yaping, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης .

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως κατά την συνάντηση ήγειρε το θέμα των προβλημάτων που υπάρχουν αναφορικά με πληρωμές από Κινέζους επενδυτές για αγορά οικίας ή για άλλους επενδυτικούς σκοπούς, καθώς και γενικότερα προβλήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη, ο εμπορικός ακόλουθος της Κίνας τους ενημέρωσε ότι είναι γεγονός ότι λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει η Κίνα στο ισοζύγιο πληρωμών της έχει περιορίσει την εξαγωγή συναλλάγματος και τις επενδύσεις , σημειώνοντας πως αυτή είναι μια ομοιόμορφη πολιτική που εφαρμόζεται για όλα τα κράτη και όχι μόνο για την Κύπρο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Παράλληλα, ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους θα διευρυνθούν οι σχέσεις της Κίνας με την επαρχία Πάφου και ιδιαίτερα με το Επιμελητήριο Πάφου και λήφθηκε απόφαση για προγραμματισμό κοινών δραστηριοτήτων .

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ο εμπορικός ακόλουθος είπε πως η Πρεσβεία της Κίνας είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια σε ότι αφορά τα διάφορα έργα που προωθούνται στην Πάφο, σε συνεργασία με την Κίνα, όπως είναι το φαρμακευτικό τεχνολογικό πάρκο και εκθεσιακός χώρος που ενδιαφέρεται συγκεκριμένος οργανισμός να προωθήσει στην Πάφο.

Είπε ακόμη πως ο εμπορικός ακόλουθος της Κίνας με ιδιαίτερη προθυμία είπε ότι θα βοηθήσει ώστε να προωθηθούν κοινοπραξίες στην Κύπρο ενώ συμφωνήθηκε οι συναντήσεις να συνεχιστούν, με σκοπό την αξιολόγηση και την αναθεώρηση των αποφάσεων αναφορικά με την συνεργασία των δύο πλευρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ